Annons:

  • Deloitte bjöd in till skatteinformation i ståtlig omgivning

    Före jul bjöd Deloitte in företagare för att informera om nya regler 2019. Foto: Deloitte

  • Deloitte bjöd in till skatteinformation i ståtlig omgivning

Deloitte bjöd in till skatteinformation i ståtlig omgivning

Traditionsenligt bjöd Deloitte in sina kunder och intresserade till information om vilka nyheter som kommer nästa år och andra viktiga regler för företagare. I år var samlingen förlagd till Storebro Herrgårds vackra salonger.

Annons:

Britt-Marie Karlsson, Deloitte Vimmerby/Hultsfred, hälsade alla välkomna och lämnade först ordet till Tord Hjerpe som tillsammans med sin fru köpte herrgården förra året och nu utnyttjar den för uthyrning samtidigt som de själva bor på en av våningarna.

Han berättade om den renovering som genomfördes i början på 2000-talet för att återställa både byggnad och möblemang i den stil som gällde ursprungligen, dvs på 1820-talet då herrgården uppfördes. Allt finns kvar i det skicket hos de nya ägarna.

Deltagarna fick möjlighet att gå runt samt att dricka kaffe med smarriga julsmörgåsar i de olika salarna och därmed kunna känna stämningen av hur salarna använts genom åren.

Nya karensregler

Kvällen avslutades med information av Sven Johannesson och Björn Wåhlen från Deloittes skatteavdelning i Växjö. De hade, trots att vi inte i det här läget har någon ny regering klar, en hel del att berätta.

Bland annat kan nämnas nya karensregler vid sjukfrånvaro 2019 samt ett nytt sätt för alla arbetsgivare att redovisa löner per person varje månad, istället för som tidigare endast totalsumma varje månad och personliga kontrolluppgifter i januari varje år för hela förra året.

Det var glada och upprymda gäster som lämnade herrgården ut i decemberkvällen.

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt