Annons:

Lokala företaget växer efter förvärvet:

Två verksamheter blir en. På fredagen samlades den nya personalstyrkan på Solid Revision för första gången. Foto: Simon Henriksson

Lokala företaget växer efter förvärvet: "Ger oss större möjligheter"

Deloitte i Vimmerby och Hultsfred försvinner. I stället växer Solid Revision ordentligt när två verksamheter blir en.
– Det känns jättepositivt, säger Britt-Marie Karlsson, tidigare kontorschef på Deloitte.

Annons:

I veckan kom nyheten att Solid Revision i Vimmerby AB, som startades under 2019, träffat en överenskommelse som innebär att Deloittes verksamhet vid kontoren i Vimmerby och Hultsfred genom ett förvärv övergår till den lokala revisionsbyrån. Förändringen sker från och med 1 februari i år, men redan på fredagen träffades de nya medarbetarna för första gången. 

– Det här känns jättepositivt och kul. Det tryggar framtiden, säger Kerstin Klingstedt, som tillsammans med Thomas Ahlstrand, Mikael Riberth och Kerstin Swahn startade Solid Revision. 

Britt-Marie Karlsson har varit kontorschef på Deloitte:

– Vi ser fram emot fler kollegor och större möjligheter. Vi kommer från varsitt håll, men tycker alla att det är roligt att jobba lokalt. Det blir en bra mix och det kommer bli bra för både kunderna och för oss, säger hon.

Känner ni att ni blir mer lokala nu?

– Vi har varit väldigt lokalt förankrade fast vi tillhört en kedja. För kunderna blir det ingen skillnad, de har sina kontakter sedan tidigare och allt fortsätter som vanligt. Men det här ger oss möjligheter att bli ännu mer lokala.  

"Vill alltid växa"

Solid Revision får efter samgåendet 13 anställda och Deloitte plockar med samtliga sina tidigare kunder in i den nya verksamheten. 

– Man vill alltid växa förstås, men det är inget mål i sig eller en nödvändighet att vi ska bli ännu större. Vi tror det här är en lagom nivå personalmässigt, men man vet aldrig. Vi vill förstås ha fler kunder, men vi ska låta det här sätta sig först, säger Kerstin Klingstedt. 

Hur länge har det här diskuterats?

– Det har varit en ganska snabb process. 

"Mer tillgång till kompetens"

Deloitte stannar i sina lokaler i Vimmerby fram tills sommaren. Kontoret i Hultsfred kommer att vara kvar.

– Det är kul att ha ett kontor där och bra för kunderna som vi ser det, säger Britt-Marie Karlsson.

– Vi håller på och renoverar här nu, så någon gång efter sommaren sker det, säger Kerstin Klingstedt. 

Vilka blir de största vinsterna av det här?

– Vi får mer tillgång till kompetens och blir mindre sårbara. Små kontor kan vara sårbara, men nu blir vi mer kompletta och får resurser att fördela arbetet på. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt