Annons:

Lokalt företag växer efter förvärv – personalstyrkan fördubblas

Här sitter Solid Revision i Vimmerby. Nu kommer revisionsbyrån växa kraftigt. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt företag växer efter förvärv – personalstyrkan fördubblas

I somras startades Solid Revision i Vimmerby AB av tidigare Ernst & Young-medarbetare. Nu växer den lokala revisionsbyrån kraftigt. Solid Revision har köpt upp Deloittes verksamhet i Vimmerby och Hultsfred.

Annons:

2019 valde Thomas Ahlstrand, Mikael Riberth, Kerstin Klingstedt och Kerstin Swahn att starta Solid Revision. Då lämnade samtliga fyra plus två ytterligare Ernst & Young, som försvann från Vimmerby.

– Vi blir lokala och styrs från Vimmerby. Framöver tillhör vi ingen kedja utan vi är helt fristående, sa Mikael Riberth, en av grundarna till Solid Revision. 

I ett pressmeddelande skriver Solid Revision att man har träffat en överenskommelse som innebär att Deloittes verksamhet vid kontoren i Vimmerby och Hultsfred genom ett förvärv övergår till den lokala revisionsbyrån Solid Revision. Förändringen sker från och med den 1 februari 2020. 

Ska flytta ihop

Sammanslagningen innebär en fördubbling av personalstyrkan på Solid Revision och verksamheten kommer ha initialt ha 13 anställda. Fem av dem är auktoriserade revisorer och två auktoriserade redovisningskonsulter.

"Sammanslagningen innebär större möjligheter att vidareutveckla verksamheten och det är både vår och Deloittes övertygelse att detta kommer att gynna både våra kunder och vår personal", skriver Solid Revision i pressmeddelandet. 

Inledningsvis kommer verksamheten att bedrivas från två kontor i Vimmerby. Under sommaren 2020 är planen att flytta över all verksamhet till Solid Revisions nuvarande lokal vid Björkbacken. 

Deloittes kontor i Hultsfred behålls. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt