Annons:

En dörr öppen för alla  som vill musicera –

Alice Hartvig har fått en härlig start för sin verksamhet i centrala Vimmerby. Foto: Josefine Antonsson

En dörr öppen för alla som vill musicera – "Gått mycket bättre än jag trodde"

Nyligen slog Alice Hartvig, 27, upp portarna till KLANG studio i Vimmerby. Här erbjuder hon allt från individuell musikundervisning till kör, ensemble, tal- och röstvård.  
– Så här långt har det gått mycket bättre än jag trodde!

Annons:

Sång och musik har alltid varit Hultsfredbördiga Alice Hartvigs stora passion. I juni tog hon examen från musiklärarprogrammet på Musikhögskolan i Piteå – och låg redan då i startgroparna för att satsa på en egen verksamhet inom musik i Vimmerby. 

– Jag hade redan drivit eget vid sidan av mina studier ett tag, och kände att det var mycket roligare än plugget, berättar hon.

Valet föll på Vimmerby av flera skäl. Bland kände sig Alice rotad i staden efter många års sommarjobbande på Astrid Lindgrens Värld. Närheten till Hultsfred spelade in, förstås, och storstaden lockade inte alls. 

– I storstäderna finns det hur mycket privat musikundervisning som helst, här finns inget. Jag tror att det finns hål att fylla här, framför allt för vuxna, säger hon. 

"Kul att variera mig"

I september, efter en tids förberedelser, slog Alice upp portarna till KLANG studio som ligger i ljusa lokaler på Sevedegatan. Här erbjuder hon sång- och musikundervisning för alla åldrar, både individuellt och i grupp, samt körsång och röstträning. Utöver det tar hon också egna solistuppdrag. 

– Det är lite gott och blandat, jag tycker det är kul att variera mig. Sedan handlar det också om att jag inte riktigt vet vad det finns för efterfrågan här ännu. Jag är jätteöppen för förslag, det här är bara ett slags utkast, säger hon. 

Trots att Alice bara haft öppet en dryg månad tycker hon att verksamheten kommit igång bra. Flera körer har redan startat, många bokar privatlektioner för att testa och allt rullar på bättre än förväntat. 

– När jag gjorde min första budget räknade jag bara på att det skulle gå runt, men det har gått mycket bättre än jag trodde. Det är en jättefin bekräftelse att folk bokar lektioner, men också att de delar mina inlägg på sociala medier och visar sin uppskattning, säger hon.

"Kan göra så sjukt mycket"

Än så länge driver Alice inte sin verksamhet på heltid, utan jobbar också som vikarie inom skolan vid sidan av. 

– Visionen från början har varit att jag ska driva verksamheten på heltid på sikt. Men jag gillar att vara vikarie också, så vi får se. Jag åker dit vi åker. Får jag bara hålla på med musik så är jag glad. 

Vilken typ av musikundervisning tycker du är roligast? 

– Jag tycker att musik överlag är spännande. Man kan ju göra så sjukt mycket. Kör är till exempel fantastiskt på det viset att det blir en gemenskap i sången – 100 personer kan bli en röst. Men jag gillar även att utmanas och jobba med enskilda personer. Det blir en härlig kontrast. 

Josefine Antonsson

Fotnot: Den här artikeln publicerades först i vårt printmagasin Näringsliv. Hela magasinet kan du läsa här.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt