Annons:

Glädjefylld show avslutades med stående ovationer – se bilder här

Kulturskolans teaterscen fylldes av sång, dans och glädje när tio personer från Vimmerby kommuns dagliga verksamheter bjöd in till show i torsdags. Showen avslutades med stående ovationer från publiken. 
– En fantastisk konsert, helt underbar, säger Eva Sorsa Karlsson, enhetschef för daglig verksamhet i Vimmerby kommun. 

Annons:

Daglig verksamhet i Vimmerby kommun har under hela hösten haft ett lyckat samarbete med Alice Hartvig på Klang Studio. Tio personer med funktionsvariationer har sedan september träffats med jämna mellanrum för att sjunga, dansa och spela teater och öva inför en avslutande show på Kulturskolan. 

– Jag tog kontakt med Eva (Sorsa Karlsson) efter att ha fått kännedom om att det saknas kulturellt utbud för personer med funktionsvariationer i Vimmerby kommun. Vi kom fram till att vi kastar oss ut och vågar göra den här satsningen, säger Alice Hartvig.  

"Fantastiska och underbara"

På torsdagskvällen klev ett nervöst, sammansvetsat gäng upp på Kulturskolans scen och visade vad de har lärt sig.

Jennifer Folkesson, Daniel Wigren och Veronica Rosdahl var showens konferencierer och presenterade sina vänners framträdande. Showen innehöll sång, musik, dans och glädje och avslutades med att deltagarna tillsammans framförde Helen Sjöholms låt ”Gabriellas sång” och fick stående ovationer från publiken. 

– Vi som kommun vill satsa på kultur för personer med funktionsvariationer och det är första gången vi har det här upplägget i Vimmerby kommun. Vi har haft tio träffar från september till nu och vi har inte stått på scen en enda gång och de har inte sjungit i mikrofon heller, säger Eva Sorsa Karlsson. 

Vad säger du om det de levererar uppe på scenen?

– De är fantastiska och underbara. Alla har fått välja sin egen genre och jag hörde redan nu i kulisserna att de har tankar på vad de vill göra nästa gång. Roligt är att det är personer som kommer från alla dagliga verksamheter, säger Eva Sorsa Karlsson. 

Alice Hartvig från Klang Studio har hållit i träffarna och är nöjd med resultatet. 

– Det har gått snabbt och allt har skett på en termin. Konserten var helt fantastisk. Nu direkt efter blir man så himla tom och tänker ”har det här verkligen hänt?”. Det är så himla viktigt att kultur med sång, musik, dans och teater kan få vara prestationslöst och bara få vara kul. Det är precis det jag har känt och jag hoppas verkligen att alla andra har känt samma sak. Även om det har varit pirrigt och nervöst har det inte varit någon jämförelse mellan personerna i gruppen och inga funderingar på vad publiken ska tycka. När vi hade testat allting landade det fint i att alla fick göra det de ville på scenen säger Alice Hartvig. 

Projektet fortsätter i vår

Eva Sorsa Karlsson är glad för Alice Hartvigs engagemang i projektet. 

– Hon är en fantastisk människa. Att hon ger så mycket av sig själv gör att alla blommar ut och vågar kliva upp på scenen. Utan henne hade det inte gått. Kultur för personer med funktionsvariationer ligger i både mitt och kommunens intresse, säger Eva Sorsa Karlsson. 

Det står klart att projektet fortsätter till våren också. 

– Att jag får äran att fortsätta projektet även till våren är helt magiskt, säger Alice Hartvig. 

– Vi kommer fortsätta konceptet med tio gånger i vår också och jag tänker att vi kan bli fler till nästa gång, men det får inte bli för många då alla måste få komma fram, säger Eva Sorsa Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt