Annons:

EXTRA: CHRISTOFFER ÄR NY ÄGARE TILL LOKALT FÖRETAG

Christoffer Gunnarsson tar över Vimmerbyföretaget WIAB från John Isaksson i slutet av januari.

EXTRA: CHRISTOFFER ÄR NY ÄGARE TILL LOKALT FÖRETAG

Det anrika Vimmerbyföretaget Wiab med en handfull anställda får ny ägare. Christoffer Gunnarsson tar över verksamheten som ny ägare efter John Isaksson. 
– Det ska bli väldigt intressant, säger Christoffer Gunnarsson. 

Annons:

Det var i helgen som Christoffer Gunnarsson publicerade ett inlägg på sociala medier där han informerade om att hans företag CG Maskin & Service AB kommer expandera med ytterligare en verksamhet. 

Det står nu klart att den lokale företagaren förvärvar Vimmerbyföretaget WIAB från John Isaksson med tillträde den 31 januari. 

– Jag köper företaget och kommer ta över verksamheten med namn, inventarier, personal, fastighet och aktieöverlåtelse. Vi var på gång att köpa en annan fastighet i Vimmerby och tyckte att det sprang iväg en del pengar, då sprang jag på John (Isaksson) och berättade om det. Det är på den vägen det är, säger Christoffer Gunnarsson. 

John går i pension

WIAB är verksamma inom industriservice och utför service- och reparationsarbeten inom skiftande områden. Det handlar om allt från komplicerade systembyggnationer i rostfritt till trappräcken. 

– Verksamheten har genom åren bestått av byggsmide och svetsningsarbeten i rostfritt och aluminium, säger John Isaksson. 

Varför väljer du att sälja verksamheten?

– Jag har uppnått rätt ålder för att gå i pension. Det känns bra att lämna över verksamheten till Christoffer. Jag önskar honom lycka till och hoppas att det funkar. Jag ska försöka stötta honom så mycket jag kan, säger John Isaksson.

Christoffer Gunnarsson ser med tillförsikt fram emot denna utmaning med att driva WIAB vidare. 

– Det ska bli väldigt intressant och det är mycket som är nytt. Jag ska gå bredvid John i en dryg månad innan överlåtelsen så det blir nog inte svårt att gå och lägga sig på kvällarna. Det kommer vara mycket information att ta in, säger Christoffer Gunnarsson.

Från en till fyra anställda

Han går lugnande besked till de som undrar vad som ska hända med CG Maskin & Service, ett företag som fyller två år i januari. 

– CG kommer finnas kvar i Grägarp och det blir två separata bolag. Det med WIAB är lite av vad vi har arbetat med och CG blir ett komplement mot den tunga sidan vad gäller entreprenad och lantbruk. 

På sikt är tanken att CG Maskin & Service ska flytta från garaget i Grägarp till lokal på WIAB:s område. 

– Vi tittar på om möjligheten att bygga ut och tanken är att företaget ska flytta in till Vimmerby men jag vet inte när. Tanken är att det ska bli en sidobyggnad, antingen ihop med denna byggnad eller en fristående byggnad. Det är en annan person som kommer driva CG medan jag driver WIAB. 

Vad säger du om resan med CG?

– Det har varit en fantastisk utveckling, från att vara ensam första halvåret till att ha nästan fyra anställda nu. Det har gått åt rätt håll och det är åt det hållet vi strävar även med detta företag med att kunna utveckla, bli fler och förhoppningsvis att vi kan nischa oss och inrikta oss på olika saker som kunderna vill ha. 

"Finns stor potential"

WIAB har i dag fem anställda och tre kommer bli kvar då John Isaksson och hans fru går i pension. CG har tre heltidsanställda och en timanställd.

– Vi siktar på att vara åtta-tio anställda i de två bolagen. 

Hur ser du på framtiden med de två bolagen?

– Jag tror att det finns stor potential och det finns en bred marknad. Det ser väldigt lovande ut och jag ser stor potential till att kunna utveckla verksamheten och få andra ben att stå på. Det jag gör i dag kan jag samköra med det John gör i dag. Det kommer bli ett komplement för båda parter. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt