Annons:

  • Nu storsatsar Emilie – bygger ny butik och satsar på café

    Emilie Strid satsar stort och bygger ny butik vid bostaden. Foto: Privat

  • Nu storsatsar Emilie – bygger ny butik och satsar på café

Nu storsatsar Emilie – bygger ny butik och satsar på café

Hösten 2020 öppnade Emilie Strid sin egen inredningsbutik hemma på gården i Frödinge. Nu bygger hon ny lokal och satsar också på café.
– Det känns jätteroligt, säger hon.

Annons:

I många år funderade Emilie Strid på att öppna en butik i centrala Vimmerby. Under 2020 valde hon att skrida till verket med sina planer, men ändrade helt inriktning.

Hon valde istället att bygga en butik i en fastighet bredvid bostaden. Namnet blev "Hemlängtan – inredning för alla". Nu känner hon att hon har vuxit ur sina nuvarande lokaler.

– Jämte den befintliga butiken har vi ett stall där vi inte har några hästar längre. Därför kommer jag göra en storsatsning och bygga om stallet till både butik och café. Det blir en utökning med cafédelen och så en större butik på det, säger Emilie Strid. 

Hur mycket större blir den nya butiken?

– Den nuvarande butiken är 50 kvadrat och tanken nu är att det ska bli 250 kvadrat. Cafédelen är 100 kvadrat och där ingår kök, disk, toalett och alla de bitarna. Butiken och lagret blir på 150 kvadrat, så det är en jättesatsning. När butiken och lagret blir större, så är det förstås lättare att utöka butiken. Det har varit väldigt trångt som det är nu.

Vill få större lager

Hon öppnade nätbutik efter ett halvår och nu väljer hon alltså att ta nästa steg och utöka butiken ordentligt.

– Det har gått bra, så nu är det dags att ta nästa steg helt enkelt. Det är väldigt många som åker långt och vill ha fika också. Det kommer många kunder från Västervik, Eksjö och Loftahammar exempelvis. Det har funnits en efterfrågan på att man vill kunna fika också, så det är en kombination av det samt att jag vill utöka, få större lager och större butiksyta. Jag har vuxit ur lokalerna och det här blir ett helhetskoncept. Nu kan man sitta och fika i en trevlig miljö där man ser inredningsbutiken.

Hur ser tidsplanen ut?

– Den törs jag inte säga något om. Jag fick bygglovet i veckan, men har inte fått startbeskedet ännu. Det kommer förhoppningsvis inom en månad. Det är tvåårsjubileum 1 oktober, så drömmen vore såklart att det är klart då. Men samtidigt har jag respekt för att det kan ta tid.

"Ska bli jätteroligt"

Till att börja med kommer hon fortsätta att arbeta själv i både butiken och caféet.

– Märker jag att det inte går, så får jag leta efter folk. Jag tror i sådana fall inte att det är så svårt att hitta någon som kan jobba café plus butik i några timmar. Tanken är att jag ska börja själv i alla fall. 

Hon kommer fortsatt att ha öppet fredag, lördag och söndag. 

– Jag kommer fortsätta med helgöppet och om jag ska utöka framöver, så kanske det här är ett steg längre att ta senare.

Hur känns det att göra den här satsningen? 

– Det ska bli jätteroligt. Det här är något jag har planerat för i ett par månader, så det är skönt att det börjar ta form. Nu väntar vi på startbeskedet och jag är både redo och taggad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt