Annons:

Nu stänger hon butiken – då öppnar den nya

Nu stänger Emilie Strid sin gamla butik. Den nya öppnar 1 oktober. Foto: Privat

Nu stänger hon butiken – då öppnar den nya

I morgon är sista dagen som Emilie Strid håller öppet sin butik Hemlängtan på gården i Frödinge. Därefter är det fullt fokus på att färdigställa den nya.
– Än så länge har det blivit som jag tänkt, berättar hon.

Annons:

Redan förra sommaren berättade vår tidning om storsatsningen som Emilie Strid planerade för sin butik "Hemlängtan – inredning för alla". Det var under 2020 som hon valde att skrida till verket med sina planer och bygga en butik i en fastighet bredvid bostaden. 

Under lång tid har hon jobbat med satsningen på den betydligt större butiken. Den är cirka 200 kvadratmeter större och dessutom blir det en cafédel på 100 kvadratmeter. 

– Det är väldigt många som åker långt och vill ha fika också. Det kommer många kunder från Västervik, Eksjö och Loftahammar exempelvis. Det har funnits en efterfrågan på att man vill kunna fika också, så det är en kombination av det samt att jag vill utöka, få större lager och större butiksyta. Jag har vuxit ur lokalerna och det här blir ett helhetskoncept. Nu kan man sitta och fika i en trevlig miljö där man ser inredningsbutiken, berättade Emilie Strid då. 

Nu har hon kommit så pass långt med den nya butiken att hon stänger den gamla. Sista dagen den är öppen är under söndagen. 

– Så det är sista chansen att handla på ett tag, säger Emilie Strid.

Öppnar 1 oktober

Planen är att den nya butiken ska öppnas 1 oktober. 

– Den andra butiken börjar bli så pass färdig så snart kan jag flytta sakerna. Det är därför jag stänger den gamla butiken. Jag behöver ett par veckor för att flytta över allt och få ordning. Jag vill inte ha den andra öppen i kaoset. Planen är att allt ska byggas färdigt, sakerna ska flyttas in och det ska slutbesiktigas också, så 1 oktober känns som en genomförbar plan. 

Hur känner du kring den andra butiken?

– Den är jag jättenöjd med. Än så länge har det blivit som jag tänkt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt