Annons:

KLART: Vimmerbyföretaget flyttar sitt huvudkontor till Stockholm

Peter Nilsson är vd och koncernchef för Bergs. Foto: Pressbild

KLART: Vimmerbyföretaget flyttar sitt huvudkontor till Stockholm

Vimmerbyföretaget Bergs Timber AB flyttar sitt huvudkontor till Stockholm. Det klubbades av årsstämman i Vimmerby den 5 maj.

Annons:

På torsdagen höll Bergs Timber sin årsstämma i Vimmerby. Då togs beslutet, som vår tidning tidigare rapporterat om, att ändra styrelsens säte från Vimmerby kommun till Stockholms kommun. Det innebär också att koncernkontoret blir i Stockholm i framtiden.

Årsstämman tog också beslut om att stämman i fortsättningen ska kunna hållas i antingen Stockholm, Hultsfred, Vimmerby eller Växjö. 

– Det är ingen dramatik i det här på något sätt, berättade Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs, till oss tidigare.

Vad innebär det för Vimmerby?

– Egentligen ingenting. Vi kommer behålla kontoret i Vimmerby eftersom både Woodworks och Bitus har sina huvudkontor och sin administration där, men själva koncernkontoret blir i Stockholm. Det är framför allt så att jag och någon till kommer sitta i Stockholm istället. Som jag kan se det nu påverkar det inte mer än så.

Blir ingen neddragning

Orsaken till beslutet att flytta styrelsens säte beskrivs vara flera för Bergs. 

– Delvis handlar det om att börsen finns i Stockholm och många kontaktvägar med banker och en rad andra funktioner är enklare i Stockholm. Tittar man på styrelsen och var dess ledamöter bor är Stockholm betydligt bättre kommunikationsmässigt. Många flyger in för att träffas och då är det bättre kommunikationsmässigt att vara i Stockholm. Det är baksidan som flera orter i Småland har.

Det ska inte innebära någon neddragning över huvud taget i Vimmerby.

– Jag har varit där ibland och nu blir det ännu mer sällan. Jag reser mycket, men när jag inte reser kommer jag sitta i Stockholm. Bergs koncernkontor kommer vara i Stockholm, men i övrigt har vi inga andra planer, sa Peter Nilsson tidigare.

Både Woodworks by Bergs och Bitus har verksamhet i Vimmerby.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt