Annons:

VIMMERBYFÖRETAG VÄXER OCH GENOMFÖR NYTT KÖP

Peter Nilsson, vd och koncernchef för Bergs Timber AB. Foto: Pressbild

VIMMERBYFÖRETAG VÄXER OCH GENOMFÖR NYTT KÖP

Den börsnoterade trävarukoncernen Bergs Timber, med kontor i Vimmerby, växer. I dag blev det officiellt att företaget förvärvar alla aktier i Hedlund Holding AB.

Annons:

Bergs Timber AB flyttade under fjolåret sitt huvudkontor från Vimmerby till Stockholm. Storföretaget har fortfarande kvar dotterbolagen Bitus AB och Woodworks by Bergs i Vimmerby. 

Nu har företaget gjort klart med ett nytt förvärv i Sverige och Polen. Samtliga aktier i Hedlunda Holding AB köps. Hedlunda Holding AB beskrivs vara en modern tillverkare av trämöbler och komponenter med produktionsanläggningar i både Sverige och Polen.

"Förvärvet stärker Bergs erbjudande inom träförädling och innebär även en breddning av verksamheten mot möbelsektorn. Hedlunda kommer tillsammans med Bergs befintliga affär inom komponentförsäljning till industrikunder bilda ett nytt produktområde, Furniture & Components", skriver Bergs Timber i ett pressmeddelande. 

Den förvärvade verksamheten kommer ingå i Bergs från och med dagens datum och redovisas i ett nytt produktområde, Furniture & Components.

Köpeskillingen på kassa- och skuldfri basis uppgår till cirka 225 miljoner kronor och köpeskillingen för aktierna uppgår till 140 miljoner kronor. Köpeskillingen finansieras genom ett nytt lån om 200 miljoner kronor inom ramen för befintligt låneavtal. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt