Annons:

Vimmerbyföretaget Intropris förvärvar tre nya butiker

Intropris köper upp tre nya fysiska butiker runt om i Sverige. Foto: Simon Henriksson

Vimmerbyföretaget Intropris förvärvar tre nya butiker

Företaget Intropris, som startades som ett e-handelsbolag i Vimmerby 2005, övertar Huntyard & Berras butiker i Vårby, Eskilstuna och Gävle. Även bolagets e-handel tar Intropris över. Övertagandet sker genom ett inkråmsförvärv, skriver Intropris AB i ett pressmeddelande.

Annons:

Uppgörelsen mellan parterna undertecknades den 31 mars. 

Butikerna kommer att drivas i tre separata bolag som är helägda av Intropris AB. Personalen i de tre butikerna följer med i övertagandet. Under en övergångsperiod kommer namnet "Huntyard & Berras" att behållas. 

– Vi är mycket glada över förtroendet att få överta verksamheten från Huntyard & Berras, och går nu med full kraft vidare för att bygga en verksamhet som maximerar nyttan med e-handel i kombination med traditionella butiker, säger Intropris styrelseordförande Veine Johansson i pressmeddelandet. 

Första butiken i Vimmerby

Intropris första fysiska butik kom till 2008 och det var i Vimmerby. Ytterligare två butiker har öppnats i Intropris namn. Efter övertagandet av de tre nya fysiska butikerna har Intropris totalt sex fysiska butiker. Samtliga butiker har ett komplett jakt- och fiskeutbud och samtliga utom den i Eskilstuna innehar vapenhandlartillstånd och säljer vapen. 

Fram till maj 2016 ingick Intropris i Ambia Trading Group AB.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt