Annons:

BUTIKSKEDJAN LÄGGS NED I VIMMERBY

Intropris lägger ned sin butik i centrala Vimmerby. Foto: Arkivbild

BUTIKSKEDJAN LÄGGS NED I VIMMERBY

Butikskedjan Intropris lägger ned sin butik i Vimmerby. Butiken stängs redan i dag, vilket Vimmerby Tidning var först med att berätta.

Annons:

Intropris slogs samman med Nord Nordic Retail & Distribution i slutet av förra året och nu lägger man ned fem av sina butiker, bland annat den i Vimmerby. Skälet är att lönsamheten helt enkelt varit för dålig.

– Ett samgående mellan två koncerner utgör ett tillfälle att vitalisera och aktualisera verksamheten. Vårt koncept har inte hållit – att blanda fiske och dyra jaktvapen med tv-apparater är inget i kundens intresse. Tanken är att konsolidera till Mälardalen och e-handel. Samtidigt är Vimmerby den butik vi har haft svårast att bestämma oss för, säger vd Martin Berling till VT.

Total utförsäljning nästa vecka

Butiken i Vimmerby stängs redan i dag och nästa vecka inleds en total utförsäljning. Vad som händer med Intropris i framtiden är osäkert.

– Vi har funderingar på en outlet inom fritid och fiske. Vi tror att det finns viss bärighet i Vimmerby för ett fullsortiment inom det segmentet och med lägre priser. Det är inte kul att lägga ner verksamheter, speciellt inte om det finns bra affärer att göra. Intropris koppling till Vimmerby är stark i och med grundare, ägare och personer i ledningen. Sedan har vi väl upparbetade relationer med leverantörer, och de allra flesta av dem har behov av att lätta sina lager och kunna flytta varor, säger Berling till VT.

Alla anställda på Intropris i Vimmerby har sagts upp.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt