Annons:

VIMMERBYFÖRETAGET FÖRSATT I KONKURS

Koncernen Intropris har försatts i konkurs. Foto: Simon Henriksson

VIMMERBYFÖRETAGET FÖRSATT I KONKURS

Butiken i Vimmerby blev nedlagd redan i april i år. Nu försätts flera dotterbolag i koncernen Intropris AB i konkurs.

Annons:

Moderbolaget Intropris grundades 2005 och har drivit en mängd butiker runt om i landet. Nu har fem av koncernens dotterbolag gått i konkurs. Det handlar om butiksverksamheterna i Gävle, Vårby, Eskilstuna, Ronneby och Eksjö som alla har försatts i konkurs vid Kalmar tingsrätt. Det var den 10 oktober som de fem dotterföretagen blev försatt i konkurs. 

Stängde butiken i april

Intropris, ursprungligen ett Vimmerbyföretag, förvärvade så sent som i november förra året samtliga aktier i Nord Nordic Retail & Distribution. En ny bolagsgrupp bildades i samma veva och Intropris satsade också på att bli börsnoterat. 

I april i år kom beskedet att butiken i Vimmerby stängs på grund av för svag lönsamhet. Samtliga anställda blev uppsagda. 

Intropris har bedrivit handel med vapen och fritidsartiklar både i butik och på nätet. Även e-handeln är stängd. Inte långt före konkursbeskedet bytte butikerna namn från Intropris till Jaktbiten. 

Ansökte om rekonstruktion

I konkursansökan framgår att "Bakgrunden till förevarande konkursansökan är att det står klart att bolaget inte rätteligen kan betala sina skulder i den takt de förfaller och att bolaget därför är på obestånd".

Intropris ansökte om rekonstruktion i augusti månad. Butikerna är stängda och en inventering av tillgångarna ska genomföras.

Till Dagens Handel uppger Samuel Häggbring vid Maze advokater att man "därefter ska besluta vilken typ av avvecklingsmetod som ska ske och huruvida det blir konkursutförsäljning eller om man kan finna en ny ägare till inkråmet."

Fotnot: I den första versionen av artikel stod det att moderbolaget Intropris AB gått i konkurs. Det stämmer inte. Uppgiften hämtade vi från tidningen Dagens Handel och den visade sig vara felaktig. Vi ber om ursäkt för felet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt