Annons:

  • En bättre sommar i nya butiken –

    Försäljningen på Fiskaregatan har varit bättre i sommar, jämfört med tidigare somrar i centrum. Trots att den var mer än tre gånger så stor och hade ett betydligt större sortiment. Nu planeras för en utbyggnation av butiken. Foto: Lotta Madestam

  • En bättre sommar i nya butiken –

    Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening, där Coop i Vimmerby ingår. Foto: Lotta Madestam

En bättre sommar i nya butiken – "Sålt mer där än i centrum"

Det har visat sig vara ett bra val för Coop att satsa på butiken på Fiskaregatan.
– Vi har sålt mer där under sommaren än vi sålde tidigare i centrumbutiken, trots att den var mer än tre gånger så stor och hade ett betydligt större sortiment, säger vd Richard Hedsand.
Nu står Coop inför en utbyggnad av butiken.

Annons:

Sammanlagt ska butiken byggas ut runt 300 kvadratmeter, i huvudsak på framsidan så man blir av med "klacken", men även en liten del på baksidan.

– Satsningen görs för att vi ska få en större säljyta i butiken, vilket bland annat kommer innebära ett större färskvarusortiment, bättre utbud av frysta varor och en ny delikatessavdelning. Vi ska dessutom få in en förbutik för post och spel, som vi inte får plats med idag, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening.

Hur långt bort är byggstarten? 

– Det är en del kvar, vi jobbar på sakta men säkert. För tillfället håller vi på med de tekniska delarna och sammanställer hur butiken ska se ut utvändigt, samtidigt som vi har fullt fokus på Målilla som står först i pipeline.

Satsar stort i Målilla 

Vimmerbysatsningen görs med andra ord parallellt med att styrelsen också tagit beslut om att satsa stort på butiken i Målilla, som ska byggas ut runt 450 kvartameter. Den investeringen är beräknad att uppgå till runt 13-14 miljoner kronor.

– I Vimmerby rör det sig inte alls om de summorna eftersom Coop inte är fastighetsägare utan hyr lokalen. Så vi får en hyreshöjning, i övrigt handlar det om lite inredning och utrustning vi behöver investera i, säger Richard Hedsand.

Vad kommer det här att betyda för butikens utveckling tänker du? 

– För kunden blir det betydligt bättre och större. Föreningen har haft det tufft i många år, men det går inte att spara sig ur en kris, utan man måste satsa och utvecklas. Nu blir ju det mer aktuellt än någonsin med just energidelen, det är av vikt att ha moderna butiker, annars blir det jättetufft.

Hur har utvecklingen sett ut, sedan ni lade ner i centrum och satsade på butiken på Fiskaregatan?

– Det har gått jättebra, det har varit en jättebra sommar verkligen. Vi känner att vi varit trångbodda, men har sålt mer i sommar i den butiken än vi sålde tidigare i centrum, trots att den var mer än tre gånger så stor och hade ett betydligt större sortiment. Så vi har fått med oss en hel del omsättning därifrån, så vi är nöjda, säger Richard Hedsand och fortsätter:

– Sedan var det en chock för personalen att få en indexökning på 200 procent mot året innan, men de har klarat det väldigt, väldigt bra. Vi är jättenöjda, samtidigt som vi tycker det är roligt att det blev klart med en ny hyresgäst så snart i vår gamla lokal. Det är alltid tråkigt med tomma lokaler.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt