Annons:

Jakob satsar vidare som ensam ägare – men här är hans öppning

Jakob Riis, numera ensam ägare av Storebro Indoor Golf, har märkt av konkurrensen från nystartade anläggningen i Vimmerby, men har inga andra planer än att det blir en fortsättning. "Jag kan också tänka mig att lämna över till någon annan", tillägger han. Foto: Arkiv/Privat

Jakob satsar vidare som ensam ägare – men här är hans öppning

Inför den här säsongen fick Storebro Indoor Golf konkurrens från en ny anläggning i Vimmerby. Det har märkts, men ägaren Jakob Riis har inga andra planer än att fortsätta som tidigare. Samtidigt öppnar han upp för att lämna över till någon annan.
– Det kanske finns någon som vill ta över bollen och fortsätta, säger han.

Annons:

Jakob Riis är numera ensam ägare av Storebro Indoor Golf, som inryms i logen vid Fredensborgs Herrgård, sedan kompanjonen Andreas Linder valde att sälja sin del inför säsongen.

I november satsade samtidigt Vimmerbyföretaget JMC Affärsutveckling på både golf- och jaktsimulator i ett av Vimmerby Mässhallars magasinsförråd.

– Det har märkts att det blivit konkurrens, säger Jakob Riis. Man brukar säga att konkurrens är bra men det är samtidigt mycket annat i samhället som ändrats sedan året vi startade. Man märker att människor gör mer tillsammans nu än man gjorde under pandemin. Man åker iväg om helgerna till större städer och umgås med vänner som man inte träffat så mycket under en tid.

Säsongen närmar sig slutet

Allt sammantaget tänker Jakob Riis bidragit till att den gångna säsongen inte varit lika bra som tidigare år.

– Nu börjar säsongen närma sig slutet, men den gångna veckan har varit stabilare och en av de bästa med väldigt mycket bokningar. Det höll i sig under helgen då golftävlingen The Masters avgjorts och då är det plötsligt många som blir golfsugna.

– Jag tror också att människor börjar känna att utomhussäsongen närmar sig, men så kom det lite snö före påskhelgen och det gjorde att folk inte kunde spela ute även om man nu kan börja smygstarta lite.

Två simulatorer

Det finns två simulatorer i anläggningen. Jakob Riis äger den ena radarn och hyr den andra.

– Jag kommer summera säsongen och vet inte riktigt än hur det blir nästa. Jag tror att det blir två simulatorer även nästa år, för jag har en så pass bred målgrupp i seniorer som spelar på dagarna så planen är att fortsätta ha dubbla. Den första är dessutom snart avbetald och det kan bli så att jag köper en andra radar istället för att hyra. Det är ganska stor tillgång på dem numera, så priser har gått ner ganska drastiskt.

Kan tänka sig att lämna över

Samtidigt öppnar han upp för att lämna över till någon annan.

– Jag känner att jag gjort det här i tre år nu, så det kanske finns någon annan som vill ta över bollen och fortsätta. Jag tycker det är jättekul fortfarande, men känner att jag inte riktigt har tiden till det och då kanske det är bättre att någon annan tar över och för det framåt i en mer energirik anda än vad jag har just nu.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt