Annons:

  • Premiär i dag: Expanderar för att möta intresset – ”Stölden sög energi, men nu är det passé”

    Nu expanderar Storebro Indoor Golf för att möta det stora intresset. Foto: Privat

  • Premiär i dag: Expanderar för att möta intresset – ”Stölden sög energi, men nu är det passé”

Premiär i dag: Expanderar för att möta intresset – ”Stölden sög energi, men nu är det passé”

Storebro Indoor Golf, med Jakob Riis och Andreas Linder, satsar ytterligare. På måndagen var det premiär på den andra golfsimulatorn.
– Det känns fantastiskt, vi har haft väldigt bra beläggning över jul och nyår och med ytterligare en simulator blir det mer lättillgängligt, säger Jakob Riis.

Annons:

Knappt ett år efter öppnandet av inomhushallen, som ryms i en loge vid Fredensborgs Herrgård, alldeles intill Tobo GK, trappar herrarna Riis och Linder upp sin satsning.

– Ja, nu är vi klara med den andra golfsimulatorn, berättar Jakob Riis. Från och med i dag måndag går det att boka även den nya.

Stölden fördröjde projektet

Målet var att den skulle blivit klar i slutet av november, början av december, men både Jakob och Andreas har haft mycket att göra på sina andra jobb och privat, plus att Storebro Indoor Golf utsattes för inbrott i oktober, då radarenheten stals.

Så färdigställandet har dragit ut lite mer på tiden än man först tänkte.

– Stölden sög energi, men nu är det passé. Det var bara att resa sig upp och ta nya, glada tag, säger Jakob Riis och fortsätter:

– Nu är vi jättenöjda att vi fått igång den andra simulatorn. Det känns fantastiskt roligt att man kan vara upp till åtta personer samtidigt och spela. Det betyder även att man kan välja att spela större tävlingar, som fyra lag i en tvåmannascramble exempelvis.

Betyder det att ni kommer arrangera tävlingar?

– Spontant skulle jag säga nej. Men när jag pratar om det hör jag hur roligt det låter. Vi testade lite förra året, så kanske att det kan bli något framöver. Men det är inget bestämt.

Hur skulle du vilja summera året med Storebro Indoor Golf så här långt?

– Det känns fantastiskt. Vi har haft väldigt bra beläggning på den gamla simulatorn över jul och nyår. Bästa dagen var det fulltecknat mellan 07 på morgonen och 01 på natten. Det är häftigt hur det kan vara så omtyckt, helt galet kan vi tycka att fylla hallen med spel så många timmar. Vi har också en bra deal med Tobo GK:s seniorer, som är och tränar i hallen alla vardagar. Det känns också jättekul att vi har den möjligheten att erbjuda dem träning och spel under vintersäsongen.

Hård belastning kvällstid

Den största belastningen är av naturliga skäl kvällstid, då flest har möjlighet att spela. Med en andra simulator tänker Jakob och Andreas att man undviker att folk riskerar att tröttna på att det nästan alltid är fullbokat. Nu blir det mer lättillgängligt.

– Den nya simulatorn har den nyaste radarn, en Flightscope X3, som läser allt bättre, snabbare och den ”förstår” mer, så den ska känna av slagen ännu bättre. Så med den blir golfspelandet ännu mer verklighetstroget.

Vad tänker du kring framtiden, har ni fler investeringar på gång?

– Nej, inte som vi känner nu. Nu är vi bara så glada att vara klara med den här. Drömmen hade ju varit att ha ett öppet hus, vi vill ju egentligen visa upp det fina vi har, men nu måste vi vara försiktiga igen, så det blir ingen invigning nu heller.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt