Annons:

BUTIK FLYTTAR FRÅN VIMMERBY – FUNNITS I ÖVER 100 ÅR

Dorothee Andersson driver Bladhs som kommer att flytta ifrån Vimmerby till nästa sommar. Ny adress blir Tuna. Foto: Jakob Karlsson

BUTIK FLYTTAR FRÅN VIMMERBY – FUNNITS I ÖVER 100 ÅR

Vimmerbys kanske äldsta butik lämnar stadskärnan för en flytt ut till Tuna. Det handlar om handarbetsaffären Bladhs som grundades redan 1902.
– Orsaken till det hela är att vi inte blivit yngre, säger ägaren Dorothee Andersson till Vimmerby Tidning som var först med nyheten.

Annons:

Vimmerby Handel har drabbats av flera bakslag senaste tiden och nu försvinner ännu en butik från centrala Vimmerby. Handarbetsbutiken Bladhs har funnits i centrum i över hundra år.

Nu flyttar ägarna verksamheten till Tuna. Orsaken är att ägarna Dorothee och Evert Andersson vill ha butiken närmare sitt hem.

– Bladhs flyttar och upphör inte. Antingen har vi en lokal i Tuna och då blir det att vi öppnar efter någon månad igen. Har vi ingen lokal så får vi leva i kappsäck något år medan vi bygger. Vi har eventuellt en lokal på gång, berättar Dorothee Andersson till Vimmerby Tidning.

Flytten ska ske nästa sommar. Utbudet kommer behållas och verksamheten i övrigt kommer också vara intakt.

– Sedan ett antal år tillbaka äger vi två broderimärken, de producerar vi och säljer till andra butiker. Det kommer vi inte heller att sluta med, säger Dorothee Andersson till VT.

I samband med att ett stickat plagg utsågs till årets julklapp förra året publicerade vi detta reportage om den populära butiken.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt