Annons:

Lämnar jobb inom polisen – får topptjänst på försäkringsbolaget

Jan Bergerstam och Länsförsäkringars vd Peter Lindvall. Foto: Pressbild

Lämnar jobb inom polisen – får topptjänst på försäkringsbolaget

Jan Bergerstam lämnar sitt jobb som sektionschef för polisens kontaktcenter i region syd. Istället blir han ny skadechef i Länsförsäkringar Kalmar län.
– Ett attraktivt bolag med innovativa försäkringslösningar. Utan att ha varit en del av bolaget känns det lite som man är uppväxt med Länsförsäkringar, säger Jan Bergerstam.

Annons:

I sin nuvarande roll leder Jan Bergerstam en verksamhet med över 200 medarbetare fördelade i Kalmar och Malmö. I sin nya roll som skadechef på Länsförsäkringar Kalmar län kommer han ansvara för affärsområde skador med sammanlagt 51 medarbetare. 

På avdelningen finns kompetenser som skadereglerare, tekniker, besiktningstekniker, jurister och utredare. Tillsammans ska de utveckla skadeverksamheten med bland annat ökad digitalsering. 

– Att få möjlighet att driva skadeavdelningen tillsammans med alla erfarna medarbetare känns som en härlig utmaning och jag är övertygad om att vi tillsammans kan ta positiva kliv framåt, säger Jan Bergerstam.

"Chef över flera chefer"

Länsförsäkringar är ett attraktivt bolag med innovativa försäkringslösningar, menar Jan Bergerstam.

– Utan att ha varit en del av bolaget känns det lite som man är uppväxt med Länsförsäkringar. Det har alltid varit det givna valet för mig privat. Att nu få möjligheten att växa in i en annan typ av chefsbefattning i en attraktiv verksamhet med högt kund- och medarbetarfokus. 

Tidigare under våren började Peter Lindvall som ny vd i Länsförsäkringar Kalmar län. Det här är den första stora rekryteringen i bolaget för honom. 

– Janne har en intressant bakgrund och en ledarerfarenhet där han varit chef över chefer i flera år samtidigt som han varit mycket engagerad i flera viktiga förändringsarbeten inom Polismyndigheten. Jag är övertygad om att Janne tillsammans med gruppchefer och medarbetare inom affärsområde skador ska kunna utveckla skadeverksamheten med bland annat ökad digitalisering och ännu nöjdare kunder, säger Peter Lindvall.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt