Annons:

Så går det för Vimmerbyprofilernas satsning – då kan man vara igång på allvar

Jens Carlsson och Linda Carlssons gemensamma satsning fortsätter framåt.

Så går det för Vimmerbyprofilernas satsning – då kan man vara igång på allvar

Vimmerbyprofilerna Jens Carlsson och Linda Carlsson är på gång med en gemensam satsning. Nu är namnet på företaget bestämt och produktion närmar sig.
– Vi är i en uppstartsfas och räknar med att vara igång i augusti eller september, säger Jens Carlsson.

Annons:

Det var tidigare i våras som vår tidning kunde berätta att Vimmerbyprofilerna Jens Carlsson och Linda Carlsson tittade på en ny satsning tillsammans. 

Jens, som driver JMC Affärsutveckling, och Linda, som är vd för Materialmännen, tittade på en verksamhet i samma lokal där Constructio Huskomponenter huserade tidigare. 

– Jag och Linda har diskuterat fram och tillbaka en längre tid. Jag har velat titta på en verksamhet som prefabricerar väggblock och sedan dök den här möjligheten upp i och med att Constructio gick i konkurs. Nu har vi köpt inventarierna från konkursboet, men vi tar inte över rörelsen. Vi tittar nu på att sätta ihop ett bolag för producera i befintlig lokal i Hultsfred, berättade Jens Carlsson tidigt i våras. 

Nu har planerna kommit betydligt längre och bolaget är bildat. Bolaget kommer heta Smlnd Hem AB. 

– Vi slängde upp lite olika namn och tankar och jag tyckte det här namnet blev lite roligt. Vi vill göra något som inte direkt blir förknippat med Materialmännen eller XL Bygg. Nu planerar vi för hur vi ska marknadsföra och få in de första affärerna. 

Fabriken är redo

Verksamheten kommer vända sig till alla byggaktörer.

– Både den mindre, lokale snickaren och större byggbolag. Då kan det handla om att köpa hela projektet. Den stora fördelen vi ser är att vi har möjligheterna att leverera in till XL Bygg och Bolistkedjorna. Vi kommer ju endast vända oss till företagsförsäljning. Det kan handla om att man går till Materialmännen och kommer med en förfrågan på en villa till en privatkund. Då ska man kunna köpa allting från bygghandeln och hela kedjan kan gå genom det, allt från stommen till kök och badrum och till och med möbler. 

Tanken är att kunna försörja en hel byggprocess. Fabriken står redo och det enda man behöver göra är att trycka på knappen.

– Vi skulle kunna börja producera nästa vecka, men nu går vi in i en process med marknadsföring och försäljning. Det har kommit en del förfrågningar och vi har lämnat några offerter, men vi är i en uppstartsfas och räknar inte med att göra något förrän i augusti-september. Det är nog rimligt att tro att vi kan trycka på knappen då. 

Ska rekrytera en fabriksansvarig

På sikt har Jens tidigare pratat om ett tiotal anställda, men inledningsvis finns inte det behovet. 

– Vi söker ingenting just nu utan kan hyra in genom Materialmännen och Vimmerby Mässhallar. Till att börja med får vi hjälpas åt mellan bolagen tills vi ser att det finns en orderstock. De första rekryteringarna vi kommer göra handlar mer om ansvarsdelen, någon som kan fabrik och ta lite ansvar. Vi har en del kontakter ute. 

Bolaget ägs till 50 procent av Materialmännen och 50 procent av JMC Affärsutveckling. Linda Carlsson är styrelseordförande, Jens Carlsson är ledamot och det kommer också vara två externa ledamöter utifrån.

– Det börjar röra på sig, men man får ha respekt för att marknaden är vad den är. Möjligheterna finns ändå där ute.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt