Annons:

PROFILERNA FLYTTAR SATSNINGEN FRÅN HULTSFRED TILL VIMMERBY

Vimmerbyprofilerna Jens Carlsson och Linda Carlsson står bakom Smlnd Hem AB. Foto: Arkivbild

PROFILERNA FLYTTAR SATSNINGEN FRÅN HULTSFRED TILL VIMMERBY

Vimmerbyprofilerna Linda Carlsson och Jens Carlsson flyttar nu sin nya satsning från Hultsfred till Vimmerby. Tillverkningen kommer istället att ske i anslutning till Materialmännens lokaler.
– Det faller sig väldigt naturligt egentligen, säger Linda Carlsson.

Annons:

Tidigt i våras kunde vår tidning avslöja att Vimmerbyprofilerna Jens Carlsson och Linda Carlsson gör en ny satsning tillsammans. Då tittade Jens, som driver JMC Affärsutveckling, och Linda, som är vd för Materialmännen, på en verksamhet i samma lokal där Constructio Huskomponenter tidigare huserade. 

Då var planen att det nya bolaget skulle producera i befintlig lokal i Hultsfred. Men nu har man ändrat sig och flyttar istället hela fabriken till Vimmerby. 

– Hela tillverkningen flyttas till Vimmerby och det kommer vara i Materialmännens fastigheter. Det faller sig väldigt naturligt och ger flera logistiska fördelar för oss, berättar Linda Carlsson. 

Vad fick er att ändra er?

– Den första tanken var att vara kvar i befintlig fabrik i Hultsfred, men den här diskussionen dök också upp ganska snabbt. Jag var först lite sisådär med tanke på att konjunkturen ser ut som den gör, men det innebär inga jättestora investeringar och de är ganska små jämfört med fördelarna vi får. Ska man flytta är det också ganska bekvämt att göra det innan man drar igång produktionen, så man inte får något stopp någonstans. Det är smidigt att ha tillverkningen där vi har hela vårt inflöde av material. Visst, det är bara två mil till Hultsfred, men det är perfekt att kunna ha försäljning och fabrik på samma ställe. Allt hänger ju ihop och då är det bra att bara ha några meter in till Materialmännen. 

"Bara fördelar"

Flytten är i princip helt färdig och den nya fabriken är redo för att gå igång till hösten. 

– Det är bara en lastbil kvar och sedan några kontorsmöbler. Så fabriken är flyttad nu kan man säga. Vi håller på för fullt, säger Linda Carlsson.

Den nya fabriken ligger i anslutning till Materialmännens befintliga plats i Vimmerby.

– Vi har ett stort skepp där vi haft vårt måleri. Nu tar vi ytor av det till fabriken. Det här känns jättebra och det finns bara fördelar, inga nackdelar, med det här. Hela konceptet känns jäkligt roligt och offensivt. Det ska bli kul att göra det här tillsammans med Jens som har stor erfarenhet sedan tidigare. 

Försiktiga inledningsvis

Planen är att starta upp fabriken någon gång i slutet av september. Bolaget, som heter Smlnd Hem AB, kommer vända sig till alla byggaktörer och tanken är att den ska kunna försörja en hel byggprocess. 

– Vi kommer vara ganska försiktiga inledningsvis. Vi har gubbar från Materialmännen som vi kan använda. När anställningarna kan ta fart är beroende på vad som händer i vår omvärld. Jag tror tyvärr att vi ska längre ned i botten innan det vänder och så överens är väl analytikerna också. 

Hur mycket har ni investerat i den nya fabriken?

– Det är väldigt mycket mantimmar i flytten och för fastighetsbolaget är det en del investeringar med stora portar, eventuella skärmtak och så vidare. Det är nog som vanligt att det aldrig landar under miljonen när man gör något. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt