Annons:

Vimmerbyprofilen tar plats i nytt nätverk – ska främja kvinnligt entreprenörskap

Nätverkets styrgrupp. Från vänster, Annelie Ingemarson, Linda Nyberg, Linda Carlsson, Helene Ebelvod och Ulrika Svensson. Foto: Pressbild

Vimmerbyprofilen tar plats i nytt nätverk – ska främja kvinnligt entreprenörskap

Både byggsektorn och byggmaterialhandeln är en välkänd mansdominerad bransch. Nu lanseras "Nätverket" för att främja kvinnligt entreprenörskap av XL-Bygg. Vimmerbyprofilen Linda Carlsson tar plats i nätverket.

Annons:

XL-Bygg består av 100 fristående anläggningar varav en av dessa finns i Vimmerby. 

– Kvinnor i ledande position inom XL-Bygg har behov av ett nätverk där man lyfter och stärker samarbetet mellan kvinnor och medlemsföretagen. Genom att skapa ett kvinnligt nätverk underlättar vi möjligheten att utbyta erfarenheter, kompetensutvecklas, stärka varandra samt utöka kontaktnätet inom XL-Bygg på nationell nivå samtidigt som man säkerställer en tydlig succession för kvinnor, säger Annelie Ingemarson, regionchef XL-Bygg, i ett pressmeddelande.

Av de 111 butiker som finns från norr till söder har 57 XL-Byggbutiker ett kvinnligt delägande. Nu vill man genom att skapa "Nätverket" skapa och generera ett fortsatt långsiktigt ägande och tillväxt. Nätverket ska främja kvinnligt entreprenörskap i en välkänd mansdominerad bransch. Syftet med nätverket är att utbyta erfarenheter, enagera och inspirera för att få in fler kvinnor i branschen.

– Detta är ett naturligt steg för oss. Det är många medlemmar som har efterfrågat detta initiativ och vi har ett otroligt gott stöd från alla. Nätverket speglar samhället i stort och dynamiken som skapas av jämställdhet, mångfald och inkludering är oerhört viktig och det hjälper till att bidra med kreativitet, innovation och konkurrenskraft, säger Vimmerbyprofilen Linda Carlsson, delägare XL-Bygg/MaterialMännen.

"Självklara valet"

Nätverket består av representanter från de olika medlemsföretagen och genom nätverkets styrgrupp ska man stärka och synliggöra kvinnor och det kvinnliga ledarskapet inom kedjan. 

– Vi vill vara det självklara valet för kvinnliga entreprenörer. Vår verksamhet bygger på alla de drivna och duktiga entreprenörer som vi har. Som har viljan och går till jobbet varje dag och hela tiden gör saker lite bättre och löser allting för sina kunder. Vi vill, och vi behöver, få in ännu fler drivna kvinnliga entreprenörer som vill vara med och leda, driva och utveckla vår affär tillsammans, säger Carl Littlewood, kedjechef på XL-Bygg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt