Annons:

Möbler stals från butik – vd:n misstänker liga: ”Visste vad de var ute efter”

Tjuvar stal fem fåtöljer och ett bord från Materialmännen vid ett inbrott i helgen. Foto: Ossian Mathiasson

Möbler stals från butik – vd:n misstänker liga: ”Visste vad de var ute efter”

Materialmännen i Vimmerby drabbades av en omfattande stöld under natten mellan fredag och lördag. Fem Jetson-fåtöljer och ett Dux-bord till ett värde av 112 000 kronor stals. 
– Tjuvarna var duktiga på det de gjorde, säger vd:n Linda Carlsson. 

Annons:

Materialmännens vd Linda Carlsson berättar att tjuvarna har tillgripit en utställningsfåtölj och ett bord från butiken och fyra fåtöljer från lagret. Samtliga fem fåtöljer är av märket Jetson boch bordet är av märket Dux. 

– Det är tydligt att allt är förberett och att tjuvarna har varit inne i butiken, kollat läget och sedan slagit till, säger Linda Carlsson. 

Magneterna som sitter vid dörrarna har tjuvarna på något vis satt ihop. 

– De har tagit bort magneterna från dörren och ändå satt ihop dem, vilket gjorde att dörren blev olarmad. I och med att de fortfarande sitter ihop så hände det ingenting på larmet. Det gick inget larm och det blev inga felmeddelanden i larmsystemet. Eftersom de hade larmat av dörren gick de iskallt in i butiken och det ser ut som att de har tagit ut möblerna samma väg som de kom in, säger Linda Carlsson. 

"Visste vad de var ute efter"

Det var på lördagsmorgonen som en av möbelsäljarna på Materialmännen upptäckte att ett fönster var öppet och att Jetson-fåtöljerna var borta. 

– De visste precis vad de var ute efter. Jag har varit i kontakt med kollegor i branschen som har blivit av med den här sortens fåtöljer under de senaste åren och de kallas för Jetson-ligan. Jag har inte så stort hopp om att vi ska få tillbaka fåtöljerna, säger hon. 

Det finns i dagsläget ingen misstänkt för stölden på Materialmännen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt