Annons:

FÖRETAGET HAR VUXIT UR SINA LOKALER – NU FLYTTAR MAN HIT

Hit flyttar Kennmarks Elfix inom kort. Foto: Simon Henriksson

FÖRETAGET HAR VUXIT UR SINA LOKALER – NU FLYTTAR MAN HIT

Kennmarks Elfix har vuxit enormt sedan starten. Den nuvarande lokalen räcker inte till – och nu har man köpt Lådbilsfabriken i Vimmerby. Inom kort flyttar man dit.
– Det är ett bra, centralt läge. Det ska verkligen bli spännande, säger vd:n och ägaren Michael Kennmark.

Annons:

Michael Kennmarks företag Kennmarks Elfix har hållit till i samma lokal nere på Älåkragatan sedan 2010. Då var Michael Kennmark ensam på firman. Nu är man 13 anställda. 

– Vi har vuxit ur lokalen kan man minst sagt säga. Vi har blivit trångbodda framför allt nu de senaste åren när vi expanderat rätt mycket i antalet anställda. Vi har inte haft utrymme att kunna ses allihopa, så ibland har vi fått haft våra möten nere på Ahlsell bland annat, berättar Michael Kennmark. 

Det här har lett till att man börjat titta efter andra och mer rymliga lokaler i Vimmerby.

– Jag har kollat på lokal ett tag och köpte en tomt uppe på Krönsmon, men det kändes lite för avsides att flytta dit då, säger han. 

Övertagandet skedde i veckan

Då dök istället en möjlighet upp att förvärva Lådbilsfabriken på Förrådsgatan i Vimmerby. 

– Det är ju Simon Johansson på Simon Promotion som ägt den och vi började diskutera fram och tillbaka för snart ett år sedan. Han var intresserad av att sälja fastigheten och nu har vi kommit överens. 

Övertagandet skedde i veckan och nu blir det intensiva veckor med att packa ihop och flytta allting dit.

– Det här kommer ske successivt, men någon gång efter årsskiftet ska vi vara på plats. Vi har mycket att göra innan jul, så det här får ta den tid det tar, men målet är någon gång kring nyår. Kanske i mellandagarna. 

Vad kommer det här betyda för er?

– Jag tror att det kommer bli riktigt bra för alla anställda. Nu får vi ordentligt med personalutrymme, större lager och kan ha mer ordning på hyllorna. Här kan vi köra in bilarna och tvätta dem inomhus. Vi har inte haft plats för något av det här på slutet riktigt. Sedan är det ett bra läge centralt i stan. Man syns och det är också tanken med flytten. 

"Stort lyft"

Lokalen är på 550 kvadratmeter och därtill är det 120 kvadrat för kontor. Just nu har man haft 120 kvadrat för kontor, lager och omklädningsrum i den befintliga lokalen. 

– Det blir ett stort lyft och lokalen är riktigt bra iordninggjord. Simon har lagt ned mycket pengar på det och det är verkligen fräscht. Det är inte mycket vi behöver göra alls. Jag har haft andra lokaler på gång, men då har jag sett att det finns väldigt mycket att göra. Här är det i princip bara att flytta in. Det ska bli spännande och känns jättebra, säger Michael Kennmark.

Ger det här förutsättningar att växa ytterligare?

– Ja, det gör det ju. Vi har börjat med solcellsinstallationer och det här gör att man kan ha en del sådana produkter hemma för att visa kunderna. Vi kommer kunna ha lite mer av allt hemma i lager och det gör att kunderna kan komma in och titta och klämma och känna på det man ska köpa.

Öppnar för att hyra ut

Simon Johansson kommer att flytta sin verksamhet till Österbymo och Linköping. Han bor nämligen själv i Linköping. Suzuki Småland kommer ha kvar sitt kontor i lokalen. 

– I framtiden finns det öppningar för fler hyresgäster, för det kommer finnas fler kontor lediga som vi inte kommer använda. Så det kommer finnas möjlighet att hyra ut delar av den här stora lokalen. 

Michael Kennmark vill hålla köpeskillingen hemlig.

– Men det är ett bra pris för en fin fastighet med bra läge. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt