Annons:

  • Åbro Supply blir första företaget som köper lokal i Klar Kvadrats andra etapp på Krönsmon. Foto: Jakob Karlsson

  • Första etappen ligger mittemot och de 16 lokalerna är slutsålda.

HÄR ÄR FÖRSTA FÖRETAGET I NYA ETAPPEN PÅ KRÖNSMON

Ett Vimmerbyföretag blir först in i den andra etappen av Klar Kvadrats industrilokaler på Krönsmon. Det handlar om Åbro Supply som köpt en lokal på 140 kvadratmeter.
– Det är en bra lokal och vi har utökat rätt mycket på Åbro Supply också, säger ägaren Michael Kennmark.

Annons:

Kennmark driver sedan flera år en växande elfirma och 2019 utökade han sin verksamhet genom att köpa Åbro Supply, granne till elfirman i den södra delen av Vimmerby. Åbro Supply sysslar främst med olika smörjsystem till aluminiumindustrin.

Nu har Kennmarks Elfix och Åbro Supply växt ur lokalerna och Åbro Supply flyttas upp till Klar Kvadrats snart färdigställda nybyggnation på Krönsmon.

– Vi är trångbodda där jag har elfirman så tanken är att det mest blir lagerutrymme tills vidare. Tanken är inte att flytta upp någon verksamhet där uppe i det här läget, men det är en bra lokal och vi har utökat rätt mycket på Åbro Supply också. Förhoppningsvis blir det mer, berättar Kennmark. 

 "Det är ett jäkla tryck"

Åbro Supply har ingen anställd idag utan arbetet utförs av elfirman.

– Det har varit ett självgående företag och jag har inte behövt lägga så mycket tid på det, men potentialen finns ju. Vi har ingen anställd idag, utan Åbro hyr in tjänster från elfirman. Jag ska försöka hitta någon säljare och serviceperson som kan sköta alltihop eftersom vi har så mycket att göra på elfirman. Det är inte så lätt att hitta någon, men så är tanken.

Byggnationen ska vara klar till midsommar och den tidsplanen hålls. Enligt Kennmark är det inte aktuellt att flytta upp elfirman också. Där finns det tio anställda idag.

– Men vi skulle behöva ett par till. Alla elektriker söker folk och det är ett jäkla tryck på branschen. Det känns som att det kommer hänga i.

 "Fler intressenter på gång"

Jerker Ekelund är försäljningsansvarig på Klar Kvadrat.

– Det är roligt att vi innan bygget är slutfört har börjat sälja och vi har flera intressenter på gång. Jag tror att etapp två kommer sälja slut ganska snabbt.

Totalt byggs 15 lokaler i etapp två. Etapp ett bestod av 16 lokaler och är slutsåld. Även i Hultsfred byggs samma koncept upp med tio lokaler i etapp ett och lika många i etapp två.  

– Vi har sagt att vi ska vara klara till midsommar i både Hultsfred och Vimmerby och det kommer vi lyckas med. Vi håller tidsplanen.

Konceptet Klar Kvadrat ägs och drivs av Leif Sörensen, som genom åren byggt hundratals liknande lokaler i Stockholmsområdet. Företaget är nu inne i en expansiv fas och siktar på att bli en ledande aktör i det här segmentet i Småland.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt