Annons:

  • Företaget höll nyinvigning i sina renoverade lokaler:

    Rentas vd Joacim Johansson och depåansvarig Nicklas Andersson var riktigt nöjda med nyinvigningen. Foto: Simon Henriksson

  • Företaget höll nyinvigning i sina renoverade lokaler:

    Många besökte depån i samband med nyinvigningen.

  • Företaget höll nyinvigning i sina renoverade lokaler:

    Nicklas Andersson, som jobbat länge på företaget, var glad över hur lokalen har blivit.

  • Företaget höll nyinvigning i sina renoverade lokaler:
  • Företaget höll nyinvigning i sina renoverade lokaler:

Företaget höll nyinvigning i sina renoverade lokaler: "Fått mer muskler"

I höstas stod det klart att miljardbolaget Renta köpt upp företaget Gustafssons Uthyrning. Under torsdagen var det stor nyinvinging i de renoverade lokalerna.
– Hela lokalen har totalrenoverats, säger Nicklas Andersson, platsansvarig för depån i Vimmerby.

Annons:

1975, drygt 100 år efter att Carl-Magnus Gustafsson flyttat från Vissefjärda till Oskarshamn för att söka lyckan som stenarbetare, blev maskinuthyrning en del av verksamheten. 

Gustafssons Uthyrning har haft verksamhet och depåer i Vimmerby, Västervik och Oskarshamn. Bolaget som har knappt 20 anställda och omsätter 45 miljoner såldes dock i höstas till jätten Renta, med en omsättning på 1,75 miljarder i Sverige och över 2 000 anställda i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Polen.

Under torsdagen var det nyinvigning för företaget i Vimmerby efter att miljardföretaget tagit över. Det vankades tipspromenad, kebab och allmänt mingel.

– Vi har en del produkter som vi ger bort också. Det står även tio leverantörer här och visar upp sina produkter, säger Nicklas Andersson, ansvarig för depån i Vimmerby.

Totalrenovering har skett

Han har jobbat på företaget sedan starten i Vimmerby och ser fram emot det som nu väntar.

– Det känns jättebra med den här nyinvigningen. Hela lokalen har gjorts om, så det är en totalrenovering som har skett. Det här ska bli spännande och vi får mycket mer muskler. Det finns ett rätt stort antal depåer att välja på, säger han.

I Sverige sträcker sig området som Renta täcker från Trellborg i söder till Boden i norr. 

– Nu har vi en slingbil i vårt område som vi kan få gods av. Det sträcker sig från Ljungby och hit. Det underlättar jättemycket. Tidigare har vi fått köra mellan Oskarshamn, Västervik och Vimmerby och sedan mötts på halva vägen. 

Vimlade av folk

När vår tidning besökte invigningen vimlade det av folk.

– Men vi hade ännu mer folk vid 09-tiden. Då var det nästan 70 personer här, det är jättekul. Vi är jättenöjda med förändringarna och ägarna tycker också att det blev bra. 

Joacim Johansson, vd för Renta Sverige, fanns också på plats vid nyinvigningen. 

– Det här är fantastiskt. Det har gjorts ett jäkla jobb med lokalen och man har lyckats skapa en god känsla. Vi vill ju alltid vara lokala och vi vill att man ska kunna komma hit, ta en kaffe och så fixar vi maskiner under tiden. Det är folk överallt och det är så det ska vara. Det är riktigt roligt helt enkelt, säger han. 

I Vimmerby är man tre anställda, men ska sannolikt öka på med ytterligare en inom kort.

– Det går nog att växa lite i alla fall. Samtidigt är Vimmerby kommun inte så stort. Det blir inga jättestora byggen, utan det är de mindre byggarna som är vår kundkrets, säger Nicklas Andersson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt