Annons:

Stefan blir ny platschef på Vimmerbyföretaget:

Stefan Gustafsson blir ny platschef på Renta i Vimmerby. Foto: Privat

Stefan blir ny platschef på Vimmerbyföretaget: "Spännande utvecklingsfas"

I grunden är han kock. Efter många år på Holmgrens Bil i Vimmerby kunde Stefan Gustafsson inte tacka nej till utmaningen som platschef för Renta.
– Det känns roligt, säger han om nya jobbet.

Annons:

Hösten 2023 såldes Gustafssons Uthyrning till miljardbolaget Renta. I december var det nyinvigning för företaget i Vimmerby. Då hade lokalen genomgått en totalrenovering.

Nu står det också klart att man fått en platschef i Vimmerby. Stefan Gustafsson, som närmast varit servicerådgivare på Holmgrens Bil, har rekryterats till jobbet. 

– Det var inte så att jag var ute och letade nytt jobb, men när de hörde av sig så kände jag att det var en rolig utmaning. Jag har jobbat på Holmgrens i nästan nio år och kände att det kunde vara kul med en ny utmaning. Jag trivdes väldigt bra på mitt tidigare jobb och har kvar många kompisar där, säger han.

I grunden är han dock kock.

– Jag var med och startade Restaurang Brygghuset en gång i tiden, men bytte bana när jag fick familj.

Han har precis tillträtt tjänsten och åker nu runt på Rentas anläggningar i bland annat Växjö och Västervik.

– Det är mycket nytt att lära sig, så det är en inskolningsperiod just nu kan man säga. Det är kul. 

Vad var det som lockande med platschefsjobbet på Renta?

– Det är en ny utmaning för mig. Företaget expanderar och är i en spännande utvecklingsfas. Jag trivdes så bra på Holmgrens så det var inte lätt att lämna, men jag har fått ett väldigt bra bemötande här.

"Något jag är van vid"

Även om han nu byter bilar mot verktyg ser han flera likheter.

– Det är en annan bransch, men jag kommer jobba med människor och kommunikation. Det är något jag är van vid. Så min erfarenhet ligger i kommunikationen och nu är det interna utbildningar för att suga åt sig erfarenhet. 

Just de nya lokalerna är något Stefan Gustafsson uppskattar.

– Det är kanon och ett jättelyft. För mig, som inte varit med innan, är temat ganska tydligt och det finns en röd tråd genom hela verksamheten. Depåerna påminner om varandra. Man får gärna komma ned till oss och ta en kaffe med mig framöver. Vi vill bjuda kunderna på det där lilla extra. 

Redan i december sa Nicklas Andersson, ansvarig för depån i Vimmerby, att man skulle öka på med en ytterligare anställd inom kort. Nu blir man fyra med Stefan Gustafsson inräknad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt