Annons:

STORT VIMMERBYBOLAG ETABLERAR SIG I VÄSTERVIK

VBO Fastighets AB och Anders Fransson etablerar sig i Västervik i och med förvärvet av fyra centrala fastigheter. Foto: Simon Henriksson

STORT VIMMERBYBOLAG ETABLERAR SIG I VÄSTERVIK

Fastighetsbolaget VBO Fastighets AB etablerar sig i Västervik. Totalt har man köpt fyra fastigheter bestående av 30 lägenheter och fem affärslokaler.
– Västervik har alltid varit en intressant stad, säger ägaren Anders Fransson.

Annons:

VBO Fastighets AB har vuxit och vuxit och förfogar nu över cirka 275 lägenheter i Vimmerby och Hultsfred. Nu tar man nästa steg med en etablering i Västervik. Bolaget förvärvar J. Sohlman Förvaltning AB som äger fyra fastigheter med totalt 30 lägenheter och cirka fem affärslokaler på olika adresser i Västervik; två Bredgatan, en på Torggatan och en på Folkparksvägen.

– Fastighetsaffärer har jag alltid varit intresserad av och vi har ett stort bestånd idag. Vi har alltid sneglat mot Västervik och nu har vi fått ett bra fastighetsbestånd med ett helt bolag som vi köper. Vi har ett bestånd i Vimmerby och Hultsfred idag och Västervik har alltid varit intressant, det är inom vår region, och de ligger i trippel A-läge i Västerviks centrala delar. Det är väldigt intressanta fastigheter, säger Fransson.

 "Vi tittar hela tiden"

VBO är öppna för fler förvärv.

– Absolut, vi tittar hela tiden. Det gör vi löpande och får förfrågningar. Jag är alltid öppen för att expandera. En del är inte något att ha och en del faller oss i smaken. Priset ska vara rätt också, båda ska vara nöjda. Nu känns det roligt att komma till Västervik och etablera oss där.

Tillträdet sker den 1 januari, men J. Sohlman Förvaltning kommer sköta driften till mitten av januari. Summan vill Fransson inte gå in på. Parterna har förhandlat en tid, men kom snabbt överens.

– Det gick fort när det väl blev skarpt läge. Vi ville ha det klart före årsskiftet.

Fastighetsbranschen har som många andra fått betydligt högre driftskostnader senaste åren.

– Det är tuffa tider med höga räntor, och kostnader för värme och el. Det har kostat mycket att driva runt det och det pågår förhandlingar med att höja hyrorna. Vi får se vad det landar på.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt