Annons:

  • Guldkringlan satsar på en unik semla varje vecka:

    Joakim Hesselgårds och hans kollegor på Guldkringlan satsar på veckans semla nu ett tag framöver. Först ut är en semla med saltkaramellfyllning toppad med flingsalt. Foto: Ossian Mathiasson

  • Guldkringlan satsar på en unik semla varje vecka:

    Veckans specialsemla är i mitten och omringas av originalutbudet med vanlig semla, vaniljsemla, wienersemla och nutellasemla. Foto: Ossian Mathiasson

Guldkringlan satsar på en unik semla varje vecka: "Valmöjlighet som inte funnits tidigare"

Varje år dyker det upp semlor i olika tappningar. Guldkringlan i Vimmerby satsar på att göra en unik semla per vecka fram till fettisdagen. 
– Originalsemlan är populärast, men det blir en valmöjlighet som inte har funnits tidigare, säger Guldkringlans vd Joakim Hesselgård. 

Annons:

Semmelsäsongen på Guldkringlan i Vimmerby kom igång redan under julhelgen. För familjen Hesselgård är det tradition att påbörja försäljningen av semlor mellan jul och nyår. 

– Privatpersoner börjar fråga oss redan i oktober/november om när vi ska börja med semlor. Vi känner att vi håller hårt i det med tanke på att vi börjar i mellandagarna. Semmelsäsongen är generellt sett den största perioden för bagerier. Det är då alla ska äta semlor, prata om semlor och ha åsikter om semlor. Det är en intensiv och jätterolig period. Vi har kunder som kommer in och köper en semla varje dag från att vi börjar till att vi slutar säger Joakim Hesselgård. 

En nyhet för i år är att Guldkringlan kommer utöka sitt ordinarie semmelsortiment med veckans semla. 

– Jag kom på idén med att köra veckans semla för att jag själv inte är så förtjust i den vanliga semlan. Vi känner att det är roligt att utveckla nya grejer och prova nya saker som folk inte har provat eller tänkt på. Här har vi en unik semla som bara finns här i en vecka. Grundtanken är att behålla bullen och förändra innehållet i semlan. Vi provar lite nya smaker och tänker på sånt som folk inte har provat tidigare, säger Joakim Hesselgård. 

Semla med saltkaramell-fyllning

Premiärveckan är här – och först ur är en semla med saltkaramell-fyllning toppad med flingsalt.

– Tanken med den är att hitta smakexplosionen av sälta, sötma och friskhet. Vi vill på det här sättet hitta balansen i semlan. 

Nästa vecka blir det en fruktigare och fräschare semla. 

– Den kommer innehålla smak av jordgubb och passionsfrukt. 

Fram till fettisdagen kommer originalutbudet, bestående av vanlig semla, vaniljsemla, wienersemla och nutella, kompletteras med en unik semla per vecka. 

– Det blir fem unika semlor under de här veckorna. Efter fettisdagen kommer vi köra vidare i minst en månad med vårt originalutbud av semlor. Vi har så här långt mötts av väldigt positiv respons. Det passar inte alla med vaniljkräm eller mandelmassa även om den absolut starkaste åsikten är att alla vill ha originalsemlan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt