Annons:

  • LOKALT BAGERI VÄXER OCH BYGGER UT FÖR ATT MÖTA FRAMTIDEN

    Guldkringlan i Vimmerby är trångbodda och för att kunna ta nästa steg byggs deras lokaler ut med 150-200 kvadratmeter. Här står vd:n Joakim Hesselgård, bageriansvarige Daniel Lindblom och delägaren Percy Hesselgård framför företagets nya kaffebrödslinje som har tryckts in bland alla andra maskiner inne i bageriet. Foto: Ossian Mathiasson

  • LOKALT BAGERI VÄXER OCH BYGGER UT FÖR ATT MÖTA FRAMTIDEN

    En 20 meter lång kaffebrödslinje är Guldkringlans senaste tillskott i maskinparken. Foto: Ossian Mathiasson

LOKALT BAGERI VÄXER OCH BYGGER UT FÖR ATT MÖTA FRAMTIDEN

Guldkringlan i Vimmerby har växt mycket sedan starten för tre år sedan. Nu har det lokala bageriet blivit trångbodda och det pågår just nu en om- och tillbyggnation. 
– Vi kommer få tillgång till ytterligare 150–200 kvadratmeter, säger Guldkringlans vd Joakim Hesselgård. 

Annons:

Bageri Guldkringlan i Vimmerby har haft en stadig utveckling sedan familjen Hesselgård tog över konkursboet till Vibako och påbörjade sin resa i september 2020. Succén har varit total och flera större satsningar har genomförts. 

Personalsidan har vuxit från åtta till 23 på drygt tre år och företaget har sedan ett år tillbaka en butik i Västervik. 

– Vi vill växa och vill att alla människor i Vimmerby, Hultsfred och Västervik ska äta våra produkter och tycka att det är gott. Det gör att vi kan producera mer och anställa mer personal. Vi har vuxit något enormt under de tre åren och blivit väldigt trångbodda med totalt 23 anställda. Våra medarbetare gör ett fantastiskt jobb, säger delägaren Percy Hesselgård. 

Bageriet byggs ut

Nu kommer nästa stora satsning som Percy och Joakim Hesselgård avslöjade på måndagen.

– Vi har pratat med fastighetsägaren som påbörjade en utbyggnation på nyåret. Vi kommer få tillgång till ytterligare 150–200 kvadratmeter. Vi håller på och bygger om för att få större lokaler. Det kommer tas en bit av klädesbutiken för att vår lokal ska bli större, säger Percy Hesselgård. 

Det leder även till en del omstruktureringar inne i bageriet.

– Skyddsrummet som vi ska få ta del av är en del av klädbutikens lager. Vi ska bygga om det till frysar och kylar för att inte ha det inne i bageriet. Det är inne i bageriet vi behöver mer utrymme, säger Joakim Hesselgård. 

Guldkringlans ägare ser det som ytterst nödvändig satsning då inte kan växa mer i dagens lokaler. 

– Vi gör det för att möta framtiden och efterfrågan. Vi ska kunna producera mer än vad vi gör i dag. Vi är ganska låsta i våra lokaler och skapar på det här sättet utrymme för att kunna växa ännu mer. Får man inte med sig hela biten kommer det halta någonstans på vägen och då kommer vi aldrig lyckas. Nu bygger vi om bageriet och fastighetsägaren är med på tåget. Det gör att vi kan växa, säger Percy Hesselgård. 

Trångboddheten har fått konsekvenser. 

– Vi har till och med fått börja tacka nej till vissa förfrågningar på grund av att vi inte har utrymme vad gäller produktionsplats och kyl- och fryskapacitet, säger Joakim Hesselgård. 

Mål om omsättning på 30 miljoner

Guldkringlan ser ut att nå en omsättning på knappt 20 miljoner för 2023. Målet och visionen är att nå en omsättning på 30 miljoner när 2025 ska summeras.

– Utbyggnationen är ett måste, utan den klarar vi inte av det. Vi slår i taket nu, det går inte mer, säger Joakim och Percy Hesselgård. 

– Vi har investerat i fler maskiner och bytt ut vår maskinpark sedan vi köpte verksamheten. Nu är det nya maskiner och nya linjer. Det gör att vi kan producera mer för nå målen som vi har satt upp och vi kan också ta emot fler kunder. Vår chans att överleva att hela tiden jobba med kvalité, säger Percy Hesselgård. 

Bageriet har sedan starten för tre år sedan investerat i maskiner för tio-tolv miljoner kronor. 

– Vi har bytt ut gamla maskiner mot nya, effektivare och bättre maskiner. Senaste inköpet kom för två veckor sedan och det är en 20 meter lång kaffebrödslinje som en medarbetare kör. Den har tagits i drift och vi väntar på två delar innan vi kan köra för fullt med den, säger Joakim Hesselgård och fortsätter: 

– Vi har också köpt en jättestor degblandare som klarar av degar på 700 kilo. Tidigare har vi haft degblandare som kanske klarat av 100 kilo. 

"Tror på företaget och vår personal"

Tanken är att tillbyggnationen ska vara klar innan april månads slut. 

– Tankarna och idéerna väcktes någon gång i augusti/september när vi konstaterade att vi är för trångbodda och att vi behöver mer fryskapacitet, säger Joakim Hesselgård och fortsätter:

– Vår kallskänksavdelning växer för varje vecka som går och behöver större utrymme. Kallskänksavdelningen kommer ta över platsen där konditoriet är i dag. Konditoriet kommer flytta med alla sina maskiner ut i den nya delen. 

Joakim Hesselgård ser fram emot att bageriet får tillgång till större lokaler. 

– Vi vill skapa möjligheter för att kunna nå våra mål och tillväxten som vi är ute efter. Vi ska också kunna få en arbetsmiljö som är betydligt bättre för vår personal. Nu trollar vi med knäna varje dag. Vi gasade oss igenom pandemin och gör det nu med. Vi tror på oss, tror på företaget och tror på vår personal, säger Joakim Hesselgård. 

Guldkringlans ägare är övertygade om att personalstyrkan kommer växa. 

– Växer vi med omsättning och utrymme måste vi växa med personal. Inom en tvåårsperiod skulle jag gissa på att vi behöver ytterligare fem-åtta medarbetare och då är vi uppe i nästan 30 medarbetare, säger Joakim Hesselgård.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt