Annons:

  • Storsatsning på exklusivt fik i centrala Vimmerby:

    Percy Hesselgård, Joakim Hesselgård, Mike Pinar och Paola Vergara berättar om Guldkringlans och La Plazas storsatsning tillsammans. Foto: Simon Henriksson

  • Storsatsning på exklusivt fik i centrala Vimmerby:

    Joakim Hesselgård och Mike Pinar ser mycket fram emot satsningen.

Storsatsning på exklusivt fik i centrala Vimmerby: "Ett av Sveriges finaste"

Torget i Vimmerby får ett nytt fik inom kort. Bageri Guldkringlan och La Plaza gör gemensam sak och storsatsar.
– Vår kompetens tillsammans med Mikes – det kommer bli riktigt bra. Tillsammans blir det lysande, säger Percy Hesselgård, styrelseordförande för Guldkringlan.

Annons:

Mycket har hänt sedan Bageri Guldkringlan såg dagens ljus och ersatte Vibako i Vimmerby. Flera olika satsningar i sin befintliga lokal i Vimmerby samt en helt ny satsning i Västervik.

Nu är det dags för den kanske största satsningen hittills.

Tillsammans med La Plaza öppnar Guldkringlan ett nytt fik i hjärtat av centrala Vimmerby. Fiket kommer vara året runt-öppet och drivas av Mike Pinar under sommarsäsongen. Resterande del av året är det Guldkringlan som styr skutan.

– Det här känns otroligt spännande. Vi kollar alltid på nya vägar och nya sätt för att utveckla företaget. Vi har sett en längre tid att många kunder efterfrågar någonstans att kunna sitta, fika och äta våra saker. Hos oss är det en butik där man handlar och tar med sig hem. Därför har vi kollat efter lokal och möjlighet till att utvecklas, säger Joakim Hesselgård, vd för Guldkringlan.

Det var då man kom i kontakt med Mike Pinar och La Plaza. Nu är man helt överens och ser fram emot samarbetet. Totalt kommer fiket ha drygt 120 sittplatser för gäster under sommaren. Inomhus finns ett 60-tal sittplatser och utomhus ett 80-tal.

– Det här blir ett stort samarbete och ett komplement till våra andra ben i nära samarbete med Mike och La Plaza. Vi driver det här tillsammans och Guldkringlan kommer ha fullt sortiment av våra produkter här. Det ska andas Guldkringlan och det blir sallader, mackor, moussebakelser, tårtor, kakor, bullar och hela det sortimentet. På sommaren kommer Mike också ha sin glass, dricka och kaffe. Det blir ett fullfjädrat konditori, säger Joakim Hesselgård.

"Ett av Sveriges finaste"

Percy Hesselgård, styrelseordförande för Guldkringlan, säger att ribban har satts högt.

– Det här ska bli ett riktigt lyxkafé. Det ska vara ett av Sveriges finaste kaféer sett till både produkter och service. Vi siktar mot det och tror att vi klarar det. 

Han ser samarbetet som en perfekt matchning.

– Den kompetensen Mike besitter tillsammans med vår kompetens – det kommer bli riktigt. Tillsammans blir det lysande. Min högsta dröm är att göra egen glass och här har vi läge för att göra en del exklusiva glassbakelser och jobba med glassprodukter på ett annat sätt, säger Percy Hesselgård.

Det ska också gå snabbt. Redan i början av maj är tanken att man ska öppna.

– Vi kan inte säga något exakt datum, men det ska gå väldigt fort. I början av maj är tanken. 

Arbetet med att förändra lokalen pågår för fullt.

– Möblerna är beställda och borden är här. Vi kommer skylta om och marknadsföra vårt samarbete på alla sätt. Det blir 100 procent Guldkringlan här. De här killarna jobbar lokalt och är lokala själva och det passar mig väldigt bra. Vinterhalvåret kan jag inte driva det eftersom jag har andra företag och min hälsa inte tillåter det. Alla tycker att det är tråkigt när det står tomt här på vintern, så det här kommer bli skitbra för stan, säger Mike Pinar. 

"Det vi betalar glömmer vi"

Vad investeringen kommer landa på kan Mike Pinar inte säga.

– Jag vet inte det och jag tror inte vi ser det efteråt heller. Det mesta betalas när det pågår och det vi betalar glömmer vi, säger han. 

Guldkringlan har femdubblat sin omsättning sedan starten och gjorde ett positivt resultat förra året. Det är ett av skälen till att man nu väljer att göra den här satsningen. 

– Det här är en stor happening för vårt bolag och för Vimmerby. Läget här, med kvällssol, är perfekt. Vi ser på utveckling att vi gör bra saker och rätt saker och därför vågar vi göra den här gemensamma satsningen, säger Joakim Hesselgård. 

Hur många nya jobb innebär det?

– Det vet vi inte ännu, men det är säkert fyra till fem nya jobb. Det behövs nog, säger Percy Hesselgård. 

Hur ser ni på konkurrensen här som blir på torget?

– Alla finns i dag och jag tror inte det blir konkurrens. Snarare ett komplement och det finns kunder för allihop, säger Mike Pinar. 

– Nu ska Synsam öppna i Hultsfred och när det finns två där så åker man dit. Ett tag fanns det tre cykelaffärer i Hultsfred och då åkte alla dit. Det ställer dock krav på oss att det vi gör ska det vara det bästa, säger Percy Hesselgård.

– Det här ska bli en annan grej. Vi producerar det som finns här i Vimmerby och det ska bli en exklusivare touch, säger Joakim Hesselgård. 

Sätter sortimentet

Just nu jobbar Guldkringlan för fullt med att sätta sortimentet och vad man kommer trycka på i det nya kaféet. 

– Jag tror inte riktigt det blir samma kunder här. Nere hos oss köper man en sallad och tar med sig hem. Här kan vi fånga ett annat klientel och det ska bli väldigt spännande. Det är ett steg i den riktning vi vill ta med Guldkringlan, säger Joakim Hesselgård. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt