Annons:

Nu inleder Ica Kvantum sin stora satsning – positivt besked från domstolen

Per Lindqvist ser nu fram emot att Ica Kvantum kan påbörja sin förnyelse av butiken.

Nu inleder Ica Kvantum sin stora satsning – positivt besked från domstolen

Ica Kvantums stora planer på en utbyggnad av sin butik har stött på patrull. Nu ska man dock fått besked från mark- och miljödomstolen kring överklagandet och väljer att påbörja sin resa.
– Det känns positivt att starta upp. Vi har längtat efter det länge, säger ägaren Per Lindqvist.

Annons:

För flera år sedan berättade vår tidning om Ica Kvantums planer på att expandera och bygga ut sin butik i Vimmerby. Men projektet har dragit ut på tiden. 

För att göra en lång historia kort godkände fullmäktige i december planändringen som krävs för Valen 3 och som möjliggör att Ica kan bygga ut sin butik. Men då hade ägaren till en grannfastighet redan försökt sätta stopp för planerna en tid. 

Ägaren till grannfastigheten har hävdat att planprocessen aldrig borde ha startats, att den varit partisk från början till slut samt osaklig. När miljö- och byggnadsnämnden avslog samtliga yrkanden tog grannfastighetsägaren frågan vidare till länsstyrelsen. 

Men även länsstyrelsen avslog överklagandet. Då valde man att gå vidare med ett överklagande till mark- och miljödomstolen. Det skedde i januari i år. 

Men under måndagen har Ica Kvantums ägare Per Lindqvist fått ett positivt besked. 

– Jag fick nu på morgonen att mark- och miljödomstolen inte gått vidare med överklagandet. Det är positivt och ingen överraskning kan man känna, säger han. 

Påbörjar sin förnyelse

Mark- och miljööverdomstolen kan vara ytterligare en instans det hela kan gå vidare till, men då krävs att man får prövningstillstånd där. 

– Jag vill inte kommentera det här särskilt mycket, men det är inte säkert att man får prövningstillstånd där. Vi vill invänta att beslutet vunnit laga kraft, men ser positivt på det som nu har hänt. 

Nu påbörjar därför Ica Kvantum sin förnyelse av butiken. Exakt som planerna varit kanske det inte blir, men butiken ska uppdateras och det arbetet påbörjas nu med en gång.

– Vi har bara velat gå igång och nu inleder vi den resan mot en bättre butik. Vi gör det genom att först byta ut all vår inredning under ett antal veckor. Vi hoppas att det ska ge ett lite ljusare intryck och när vi har gjort det kommer vi till nästa fas. Vi vill inte stöka överallt samtidigt, så vi försöker dela upp processen. 

"Ett ansiktslyft"

Efter detta kommer man göra ytterligare några mindre detaljer innan sommaren.

– Vi har lagt en plan med allt det invändiga nu och det blir uppstart direkt. Sedan följer det övriga. Det blir ett ansiktslyft helt enkelt. Det blir en fyraveckorsetapp med all vår koloniala inredning och sedan tar vi ett uppehåll innan vi får på med kylbyten direkt efter sommaren. Vi ska byta alla kylar efter semestern. Allt vi gör på insidan ska vara klart till november år, men vi kommer inte skruva och fixa konstant. 

Men själva utbyggnaden vill Per Lindqvist inte säga särskilt mycket om i det är läget.

– Det är positivt att mark- och miljödomstolen inte går vidare, men vi vill invänta att beslutet vunnit laga kraft. Vi har ritat fram lite olika alternativ och nu förhåller vi oss till att göra vissa justeringar inom befintlig yta. Det är en bra förstafas och så får vi se vad som kan komma i steg två. Vi har valt att dela upp det för att inte bara stå och stampa. 

"Längtat efter länge"

Från början var tanken att Ica Kvantums utbyggnad skulle vara klar hösten 2022. 

– Så det här har fördröjt oss i ett och ett halvt år. Det gör att man lär sig under resans gång och det viktigaste för mig är att utveckla vår arbetsplats till en så bra butik som det bara går. Stöter man på problem får man försöka vända på det och hitta andra lösningar. Där är vi nu med de olika delplaner som vi har kunnat rita på. 

Kan det bli klart under nästa år?

– Vi får se hur del två kommer se ut. Vis av erfarenhet ska man inte säga för mycket, utan det viktigaste för oss är att vi kan komma igång nu och ta oss framåt. Det här har vi längtat efter länge, så det känns positivt att kunna starta upp arbetet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt