Annons:

Han flyttar hem för nytt mäklarjobb –

Alfred Karlsson, född och uppvuxen i Målilla, flyttar till hemtrakterna igen för att bli en i teamet på Fastighetsbyrån. Foto: Privat

Han flyttar hem för nytt mäklarjobb – "Länge sökt någon med lokal koppling"

Alfred Karlsson, 24, ursprungligen från Målilla flyttar hemåt igen och blir mäklare på Fastighetsbyrån Vimmerby-Hultsfred.

Annons:

Fastighetsbyrån förstärker sitt team med mäklaren Alfred Karlsson, född och uppvuxen i Målilla.

– Jag har letat efter någon med lokal koppling i många år, så det är jätteroligt att Alfred börjar hos oss. Framför allt att han har rötterna i Hultsfreds kommun, det kommer verkligen förstärka den delen. Det har efterfrågats av våra kunder och samarbetspartners, säger Magnus Boberg, kontorschef.

Känt en hemlängtan

Alfred Karlsson börjar direkt efter påsk. Flyttlasset gick tidigare i veckan från Växjö till Vimmerby.

– Jag flyttade till Luleå 2020 för att läsa mäklarutbildningen och efter det har jag jobbat i Växjö sedan jag blev färdig mäklare, säger han.

Vad fick dig att bestämma dig för att flytta hemåt igen?

– Jag har känt en hemlängtan, det är här jag har mina kompisar och familj. Jag spelar dessutom i Målilla Bandy, så under vintersäsongen blir det att jag åker hem nästan varje helg, så jag har egentligen inte känt att Växjö blivit ”hemma”, säger Alfred Karlsson, som trivs bra med mäklaryrket, även om det varit en tuff start med tanke på världsmarknadsläget.

Lärt sig mycket under en tuff period

När Alfred Karlsson började plugga till mäklare var det helt andra tongångar på bostadsmarknaden.

– Jag kom väl inte in den bästa tiden, det har tagit längre tid att sälja och man har fått jobba väldigt hårt för att ens kunna sälja något, säger han. 

– Men å andra sidan har jag lärt mig väldigt mycket genom att jobba väldigt hårt de här två åren, jämfört med vad jag kanske hade gjort om jag kommit in under en glödhet period, tillägger han.

Vad säger du om den här chansen, att få jobb på en lokal mäklarbyrå?

– Det känns jättebra och jättekul. Jag är taggad på att komma igång på hemmaplan, där jag känner att jag har lite bättre koll eftersom jag bott här i nästan hela mitt liv.

”Tufft avbräck”

Det här betyder att mäklarfirman nu har fyra anställda i Vimmerby-Hultsfred, tre mäklare och en mäklarassistent. Utöver Magnus Boberg och Alfred Karlsson även Sören Andersson och Sofia Stolt.

– Vi tappade tyvärr Mikael Österling när han och hans fru valde att flytta hem till Staffanstorp i somras. Det var ett tufft avbräck, det är svårt att hitta kvalificerad personal och attrahera utbildad arbetskraft på landsbygden, säger Magnus Boberg.

Det betyder att man varit för få på kontoret sedan Mikael Österling slutade, så jobb och utrymme finns, enligt Magnus Boberg.

– Nu är det dessutom mer positiva tongångar på marknaden, hos säljarna och framför allt hos köparna. Så vi ser, som man brukar säga, ljuset i tunneln med mer positiva nyheter om inflationssiffror och potentiella räntesänkningar, även om försäljningen inte påverkats lika mycket här som i storstäderna, säger Magnus Boberg.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt