Annons:

  • Spritfabriken släpper helt ny satsning på måndag – så går renoveringen av Lokstallet

    Vimmerby Spritfabrik håller just nu på att renovera Lokstallet. Samtidigt släpper man en snaps på Systembolaget på måndag. Bilden är ett montage. Foto: Ossian Mathiasson/Systembolaget

  • Spritfabriken släpper helt ny satsning på måndag – så går renoveringen av Lokstallet

    Tobias Riberth, Robin Carlsson, Mathias Lennström och Mikael Carlsson står bakom Vimmerby Spritfabrik. Foto: Arkivbild

Spritfabriken släpper helt ny satsning på måndag – så går renoveringen av Lokstallet

Kvartetten bakom Vimmerby Spritfabrik gör nu en ny satsning. På måndag släpper man sin första snaps på Systembolaget. Samtidigt går renoveringen av Lokstallet framåt. 
– Det är roligt att lansera en ny produkt, säger Mathias Lennström.

Annons:

För snart ett år sedan kunde vi avslöja kvartetten bakom Vimmerby Spritfabrik. Utöver Mathias Lennström är det Mikael Carlsson, Robin Carlsson och Tobias Riberth som står bakom den spännande satsningen som ska ske i Lokstallet.

Redan förra sommaren gav miljö- och byggnadsnämnden ett positivt förhandsbesked för ett destilleri med tillverkning av gin i Vimmerby, men dröjde till hösten innan Vimmerby Spritfabrik AB köpte den aktuella byggnaden av Qwarnström Fastigheter.

– Vi har haft det som målsättning ändå sedan vi började med det här, så det har funnits med i bakhuvudet hela tiden att vi vill utgå från den med vår ginfabrik. Det är en charmig och väldigt speciell byggnad, så vi vill bygga ett varumärke kring den över huvud taget. Den är också passande rent storleksmässigt och en rolig men lite udda lokal, berättade Mathias Lennström efter köpet.

Släpper snaps på måndag

En stor renovering av lokalen pågår både ut- och invändigt. Golvet har gjutits, men det återstår ett bra tag innan man kan flytta in där med sin tillverkning.

– Vi har ingen exakt tidplan färdig, men det kommer nog inte bli färdigt före sommaren. Vi håller på för fullt och har gjutit golvet. Nu håller vi med bjälklag för att skapa en våning till. Mot slutet på maj, lagom till sommaren, finns det nog lite att visa kring hur det ser ut, säger Mathias Lennström.

Företagets gin har funnits på Systembolaget en längre tid och gjort succé. Men nu släpper spritfabriken ytterligare en satsning. Det rör sig om en snaps under namnet "Vimmerby Snaps akvavit". Det beskrivs vara en snaps med kryddig smak med inslag av kummin, fläder och enbär.

– Den släpps på hyllan nu på måndag. Vår gin finns ju lokalt men går att beställa i hela Sverige, men den här kommer bara finnas i lokala butiker till att börja med. Det är jätteroligt att ha en ny produkt, säger Mathias Lennström.

Snapsen kommer att finnas på Systembolaget i Vimmerby, Hultsfred och Kisa.

– Vi pratade om en snaps rätt tidigt och att det vore coolt att ha en. Vi har bollat lite fram och tillbaka och nu har vi haft den färdig rätt länge. Vi kunde inte släppa den innan påsk, för då var den tvungen att kallas påsksnaps. Så vi släpper den nu direkt efteråt.

Men då finns den tillgänglig till midsommarlunchen i alla fall?

– Ja, exakt. Det är vad vi hoppas på.

Fler spritsorter?

Med gin och nu även snaps väcks frågan förstås om det kan bli fler produkter? Inte omöjligt, enligt Mathias Lennström.

– Vi känner att allt vi kan göra i vår destilleringsmaskin är vi intresserade av och vi kommer prova oss fram. Vad det leder till vet man inte, men det finns ju andra typer av spritsorter. Det finns med i bakhuvudet och vi får se vad som går att göra längre fram. Än så länge finns det inte så mycket att säga. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt