Annons:

Hektiskt för konkursförvaltaren i påsk – så ser intresset för V-tab ut

Det finns ett seriöst intresse för V-tab, upplever konkursförvaltaren Jörgen Wistrand. Foto: Jakob Karlsson

Hektiskt för konkursförvaltaren i påsk – så ser intresset för V-tab ut

Konkursförvaltaren Jörgen Wistrand har inte haft någon lugn påsk. Det var i onsdags som beskedet kom att tryckerijätten V-tab försatt sig själva i konkurs.
– Det finns bra intresse, säger han. 

Annons:

Påsksmällen var ett faktum för en vecka sedan. V-tab, den stora tryckerikoncernen, begärde sig själva i konkurs och runt 85 anställda berörs vid anläggningen i Vimmerby. 

Men både bolagets vd Magnus Andersson och konkursförvaltaren Jörgen Wistrand, advokat på CMS Law, var tidigt hoppfulla kring en framtid för företaget.

– Jag har gott hopp, det har jag. Det är ganska korta ledtider vad gäller konkurser och vi har en månad på oss att genomföra det här om det ska bli någon fortsättning. Vi håller ett högt tempo. Vår ambition är att hitta en ny ägare till verksamheten och vi har startat en process för det genom anbudsförfarande. Nu försöker vi samla ihop de intressenter som kan finnas och därefter begär vi in anbud på verksamheten kan man säga. Därefter får vi värdera det. Vi hoppas genom den processen kunna få fram en ny verksamhetsinnehavare, sa Jörgen Wistrand på skärtorsdagen.

"Finns intressenter"

Under påskhelgen har Jörgen Wistrands arbete fortsatt och telefonen har gått varm. 

– Läget har inte ändrats. Vi kämpar för att få ut anbudsunderlaget till alla som är intresserade och vill bjuda på verksamheten. Det handlar om att svara i telefon om intresset och att svara på akuta frågor om driften. 

Ännu finns inga klara besked kring V-tabs framtid.

– Men det är bra intresse och finns ett antal intressenter som jag uppfattar som seriösa. Anbudsunderlaget gick ut under onsdagen och sedan inväntar vi anbud. Där står vi nu. 

"Viss drift"

Senast 16 april vill konkursförvaltaren ha fått in bud på verksamheten. 

– Men vi vill ha in anbuden så fort det går. 

Under tiden pågår verksamheten vid anläggningen i Vimmerby.

– Det är viss fortsatt drift nu under april månad, men det är för tidigt att säga något mer nu. Om någon vecka kan vi veta mer, säger Jörgen Wistrand.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt