Annons:

Här är senaste nytt om konkursen:

Konkursförvaltaren är optimistisk kring en ny ägare till kursade V-tab.

Här är senaste nytt om konkursen: "Ser lovande ut"

Kort före påsk kom beskedet att tryckerijätten V-tab försatts i konkurs. Tisdagen var sista dag att lämna anbud på verksamheten – men det har nu skjutits fram.
– Det är önskemål från ett par intressenter, säger konkursförvaltaren Jörgen Wistrand.

Annons:

Beskedet slog förstås ned som en bomb under påskveckan. Den stora tryckerikoncernen V-tab, med runt 85 anställda på sin anläggning i Vimmerby, hade försatt sig själva i konkurs. 

Tidigt var både bolagets vd Magnus Andersson och konkursförvaltaren Jörgen Wistrand, advokat på CMS Law, hoppfulla kring en framtid för företaget. 

Tisdagen den 16 april skulle vara sista dag för att lämna anbud på verksamheten, men så blev det inte. 

– Efter önskemål från ett par intressenter har vi skjutit fram det ett par dygn. Det finns mer tid för intressenterna att räkna på då. Det är en handfull aktörer det rör sig om runt det här och det är aktörer jag uppfattar som seriösa. De har indikerat att de ska inkomma med anbud på hela eller delar av verksamheten, säger Jörgen Wistrand.

Är det någon som lämnat in anbud ännu?

– Vi har något anbud, men vill vänta tills alla är på bordet. Då ska vi försöka bestämma oss relativt omgående också. 

"Ser lovande ut"

Jörgen Wistrand är trots allt väldigt optimistisk och har stort hopp. 

– Det är min uppfattning. Sedan gäller det att de här anbudsgivarna bestämmer sig för att göra en satsning, men det ser lovande ut. 

Under april har verksamheten på Vimmerbyanläggningen fortsatt varit i drift. 

– I rätt stor omfattning i alla fall. Man försöker producera och leverera till kunder med ordrar som redan låg på konkursdagen. Vi har gjort en satsning och köpt in en del insatsvaror, men även använt oss av det som fanns. Vi hoppas att så många kunder som möjligt stannar kvar när det går över till en köpare för att kunna bevara värdet.

Kan bli komplicerat

Jörgen Wistrand tror att det kommer gå fort efter man fått in anbuden på torsdag. 

– Senast i början av nästa vecka bör det komma ett besked. Sedan kan det bli olika komplicerat förstås. Det kanske bli en anbudsgivare som vill ha allithop, kanske någon som vill ha delar. Någon kanske bara vill ha Falkenberg och då vill inte den som vill ha hela ha övriga om man inte får Falkenberg. Det kan falla ut på olika sätt och det är pusslet vi får ta tag i på torsdag. Det kan bli budhöjningar också om flera anbudsgivare vill ha samma. Då försöker vi få bästa möjliga pris för det, så det kan bli både enkelt och mer komplicerat. Men vi kommer hålla högt tempo.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt