Annons:

Har jobbat med försäljningen i fyra månader: ”Ett naturligt samgående”

Foto: Ossian Mathiasson

Har jobbat med försäljningen i fyra månader: ”Ett naturligt samgående”

Tidigare i dag berättade vi att Vimmerbyföretaget Carlenskogs Byggvaruhus AB säljs till Fellessons Byggnadsvaror AB i Växjö.
– Vi har jobbat med processen i fyra månader. Jag ser det här som mycket positivt, säger Urban Andersson, VD för Carlenskogs Byggvaruhus AB.

Annons:

Fellessons Byggnadsvaror AB har sitt säte i Växjö och företaget har cirka 80 anställda. Under 2017 omsatte man 340 miljoner kronor. Tidigare i dag stod det klart att Växjöföretaget köper Carlenskogs Byggvaruhus i Vimmerby och övertar ägandet redan från och med den 1 februari.

– Det känns mycket positivt. Pellessons är kollegor till oss inom Woody Bygghandel och vi har lärt känna varandra under många år. De har funnits på lagom behörigt avstånd vilket har gjort att vi har kunnat prata om saker och byta erfarenheter. I stort sett har vi samma leverantörer och vi har samma IT-system så det känns som ett väldigt naturligt samgående, säger Urban Andersson.

– Det här gör att vi blir en större aktör gemensamt i leverantörslandet och så vidare. Kan man då dessutom samordna sortimentet fullt ut så är det fördelaktigt, fortsätter Andersson.

Ingen skillnad

Att Carlenskogs Byggvaruhus byter ägare om några dagar kommer inte att påverka vare sig anställda eller kunder.

– Kunderna kommer inte att märka någon skillnad alls mer än att vi blir stabilare som aktör.

Att Carlenskogs Byggvaruhus nu hamnar i samma kedja som man nu tillhör var en viktig del i försäljningen.

– För Ove (Carlenskog) har det varit oerhört viktigt att hitta rätt köpare så att han känner att han kan lämna över sitt livsverk med fanan i topp. Alternativet hade varit att bli sålda till en annan kedja, men då hade resan blivit mycket längre. Då hade det blivit mer toppstyrt och den situationen hade inte varit lika angenäm, säger Urban Andersson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt