Annons:

Koncernchefen Lennart Foss går emot dotterbolagets vd och menar att Västerviks-Posten ska finnas kvar. Foto: NTM/Pressbild

Koncernchefen går emot vd:n: ”Planerar ett namnbyte”

I går berättade Östgöta Medias vd Anna Lindberg att Västerviks-Posten läggs ned. NTM:s koncernchef anser att det är felaktigt.
– Vi byter bara namn, säger han till SR Kalmar.

Annons:

Det råder total oenighet om Västerviks-Postens framtid inom NTM-koncernen. Östgöta Medias (dotterbolag inom NTM) vd Anna Lindberg menar att tidningen läggs ned den 8 maj i år.

– Våra prenumeranter kommer att få ett brev i dagarna där de får information om att deras prenumeration automatiskt förlängs till en prenumeration på Vimmerby Tidning. Kostnadsfritt får de också läsa Västerviks-Tidningen under en period innan de sedan får välja, sa hon till Dagens Vimmerby i går. 

I går kväll gick även Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning ut med att Västerviks-Posten läggs ned och i dagens Västerviks-Posten hade tidningen själv en artikel med rubriken ”Beslutet: Västerviks-Posten läggs ned”.

"Inte samma sak som att lägga ned"

NTM:s koncernchef Lennart Foss har en helt annan uppfattning:

– Det handlar nog snarare om ett namnbyte ska du se. Det är egentligen en edition av Vimmerby Tidning så det är sådana saker vi funderar på. Det är inte så att de personer kommer bli utan en tidning och vi funderar på hur det ska se ut, sa han till SR Kalmar i morse. 

På frågan om sitt egna löfte om att alla tidningar skulle finnas kvar svarade Foss så här: 

– Jag kan väl tycka att ett namnbyte på en produkt är inte samma sak som att lägga ned. Eller… Det blir mer semantiskt tycker jag. Den produkten kommer kvarstå, men vi planerar ett namnbyte.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt