Annons:

Företagarna stannar i Vimmerby – ”Känns som en nystart”

Roger Jonsson har bestämt sig för att satsa vidare på Tempo i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Företagarna stannar i Vimmerby – ”Känns som en nystart”

Paret som driver Tempo, Roger och Jenni Jonsson, hade erbjudande om att ta över Hemköp i Linköping. Nu har de bestämt sig för att stanna i Vimmerby och satsa vidare på Tempo.
– Det känns som en liten nystart, säger Roger Jonsson.

Annons:

Sedan i våras har Roger Jonsson varit tillförordnad butikschef på Hemköp i Linköping. Hemköp tillhör samma kedja som Tempo och Roger och Jenni Jonsson hade en förfrågan om att ta över butiken i Linköping.

Nu har man bestämt sig för att stanna i Vimmerby.

– De jobbar på ett sätt som är annorlunda jämfört med vad vi är vana vid och vi kände till slut att vi hade fått börja om från början om vi hade tagit över butiken. Hade vi tagit över den butiken skulle vi ha varit tvungna att sälja butiken i Vimmerby och gräset är inte alltid grönare på andra sidan, säger Roger Jonsson.

 "Gör ett jäkla bra jobb"

Tempo har elva medarbetare i dag.

– Vi har inkörd personal här och de gör ett jäkla bra jobb. Direkt när vi fattade beslutet så kändes det som rätt beslut, men jag ångrar inte att vi testade. Det är fascinerande att kunna göra en sådan resa och inse att man har det ganska bra där man är.

Jonsson hade intresserade köpare på gång till butiken i Vimmerby.

– Men när allt ställdes på sin spets fick vi lite kalla fötter och kände att vi skulle få börja om från början. Nu känns det som en nystart här.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt