Annons:

Astrid Lindgren och Vimmerby uppmärksammas internationellt

Turistbyråns Peter Göransson, Piroska Kallay och Emelie Madsen lotsade många internationella journalister i Vimmerby i somras. Foto: Jakob Karlsson

Astrid Lindgren och Vimmerby uppmärksammas internationellt

Regionen Kalmars marknadsgrupp försöker sprida Kalmar län internationellt. Det lyckades man med flera gånger om förra året och bland annat innehåller resejättens Norwegians senaste magasin ett långt reportage om Astrid Lindgren.

Annons:

För Vimmerbys räkning sitter Piroska Kallay med i regionens marknadsgrupp. Förra året tog turistbyrån i Vimmerby emot ett tiotal internationella journalist-, influencer- och bloggbesök. Turistbyrån är nöjd med resultat: "uppmärksamhet och varumärkes-byggande som kommer hela destinationen till godo", skriver man i ett pressmeddelande. 

Ett exempel är resejätten Norwegians reportage om Astrid Lindgren och Pippi i sitt magasin Norwegian Inflight Magazine. Reportaget har rubriken ”Pippis Mamma” och skrevs av Celia Woolfret som besökte Vimmerby i slutet av juni 2018.

Tidningen trycktes i 150 000 exemplar och når cirka 3 miljoner resenärer. Enligt turistbyrån beräknas PR-värdet till 4,3 miljoner kronor. 

Vill du läsa om Vimmerby från ett annat perspektiv hittar du reportaget här.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt