Annons:

Vimmerbyföretag förvärvar och kliver över en miljard i årlig omsättning

Vimmerbyföretaget Ambia har tecknat för köp av aktier i en nyemission i Digital Inn Holding AB. Den sammanslagna koncernen kommer därmed nå en årsomsättning överstigande en miljard kronor.

Annons:

I och med förvärvet erhåller Ambia 37,1 procent av den totala andelen röster och kapital i bolaget och avtal har också tecknats om förvärv av resterandeaktier i Digital Inn Holding AB med villkoret att affären godkänns av Konkurrensverket. 

En bolagsaffär ska anmälas då den sammanlagda koncernen kommer nå en årsomsättning som går över en miljard kronor.

"Vi krockar inte med varandra"

Digital Inn Holding AB är ensam ägare till Digital Inn AB, som är det rörelsedrivande dotterbolaget i koncernen med en årlig omsättning om cirka 500 miljoner kronor. Digital Inn är en av Sveriges ledande APR:er Apple premium Reseller med nio butiker runt om i Mälardalen. 

”Det här är en affär som, fullt genomförd, innebär stora samordningsfördelar och nya utvecklingsmöjligheter för båda bolagsgrupperna”, säger Ambias vd Marcus Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter: 

”Vi krockar inte med varandra på marknaden idag, en affär innebär i första hand nya möjligheter till tillväxt och lönsamhet med kraft i en gemensam struktur. Genom Digital Inns nätverk utökas Ambia-koncernens kontaktytor med professionella slutkunder inom IT-segmentet, utan att för den skull kollidera med befintliga återförsäljares verksamhet. Våra möjligheter att attrahera kapital för tillväxt förbättras som resultat av affären, en väsentlig faktor som ger stora fördelar i båda bolagsgrupperna”.

Ambias verksamhet fördelar sig på två affärsområden, partihandel samt logistik, och är sedan 2014 listat på Aktietorget och har huvudkontor i Vimmerby.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt