Annons:

VIMMERBYFÖRETAGETS BOLAG ANSÖKER OM KONKURS

Digital Inn har begärts i konkurs. Foto: MostPhotos

VIMMERBYFÖRETAGETS BOLAG ANSÖKER OM KONKURS

Vimmerbyjätten Ambia Trading Groups bolag Digital Inn AB har begärts i konkurs. Digital Inn är en svensk Apple-återförsäljare och har tidigare befunnit sig i rekonstruktion.

Annons:

Det var under tisdagen som butikskedjan Digital Inn, ägt av Vimmerbybolaget Ambia Trading Group AB, försattes i konkurs. Nyligen beslutade Stockholms tingsrätt att bolagets rekonstruktion skulle avbrytas och nu har en konkursansökan för såväl Digital Inn AB som Digital Inn Holding AB lämnats in. Det skriver Ambia Trading Group i ett pressmeddelande. 

"Den tidigare kommunicerade planen för att rekonstruera verksamheten är därmed inte längre aktuell", skriver Ambia. 

Vimmerbybolaget förvärvade just Digital Inn för en tid sedan.

"Avsikt att rädda"

Till följd av en rad omständigheter och coronakrisens effekter ser styrelsen ingen annan utväg än att försätta företaget i konkurs. För Ambia innebär det en nedskrivning av värdet av aktier i dotterbolaget med 20 miljoner kronor och ytterligare nedskrivning av fordringar motsvarande cirka åtta miljoner kronor. 

Den skuldbörda som följde med förvärvet för Ambia har också tyngt koncernen, skriver Ambia i pressmeddelandet.

– Det har hela tiden varit vår avsikt att försöka rädda Digital Inn men problemen har visat sig vara för stora efter att vi väl tagit över bolaget. Det finns fortfarande en viss möjlighet att starta en ny verksamhet med samma inriktning, vilket vi kommer att se över nu när det visar sig att det inte heller går att genomföra en rekonstruktion av bolaget, säger Marcus Andersson, vd för Ambia Trading.

Rekonstruktion pågår

Dessutom pågår nu en företagsrekonstruktion för ett annat av Ambias bolag, nämligen Introcom AB. Den ska fortsätta, enligt ett beslut från Kalmar tingsrätt. Beslutet innebär att rekonstruktionen kan fortsätta åtminstone till den 26 juni 2020. 

Introcom omsatte under 2019 cirka 39 miljoner kronor. Ambias förhoppning är att bolagets fortlevnad ska säkras och att verksamheten ska kunna återgå till lönsamhet under det andra halvåret 2020. Introcom hade vid inledningen av rekonstruktionen två anställda. 

I slutet av januari i år förvärvades kursade Teknikmagasinet av Ambia. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt