Annons:

Vimmerbyföretag flyttar några meter: ”Blir mycket större”

Klara Kågefors flyttar till grannlokalen i samma fastighet på Storgatan med sitt företag Fiore Floristdesign. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyföretag flyttar några meter: ”Blir mycket större”

Klara Kågefors floristföretag Fiore Floristdesign byter butik och flyttar till lokalen mitt emot i samma hus.
– Det kommer bli mycket större. Butiksytan är dubbelt så stor, vilket leder till att jag kan utöka sortimentet, säger hon.

Annons:

Fiore Floristdesign drivs av Vimmerbytjejen och floristen Klara Kågefors sedan 2013 och har blivit prisad vid flera tillfällen under de sex åren. 

Nu har hon bestämt sig för att flytta till grannlokalen i samma fastighet på Storgatan i Vimmerby. 

Satsar mer på heminredning

Veckan efter midsommar stänger hon butiken för semester och öppnar upp i den nya lokalen i september. 

– Det kommer bli stor skillnad. Jag känner att jag vill ta steget och utveckla verksamheten lite till. Det känner jag att jag inte kan göra i den nuvarande lokalen. Det kommer bli smidigt att bara flytta över allt, säger Klara Kågefors. 

Vad känner du att du har saknat i den nuvarande lokalen?

– Det handlar mycket om heminredning, nu ska jag kunna erbjuda mer än bara växter. Man ska kunna köpa krukor och lampor och jag vill få en bra helhet. Det kommer bli en del nyheter och ett bredare sortiment, säger Kågefors. 

Kan det leda till nyanställningar?

– Det är klart att det kan bli. Ju mer jobb man får desto mer personal behövs det men jag får se. Jag kommer köra på som jag gör och vi får se hur det utvecklas.

"Här får jag inte plats"

Den nya lokalen ska totalrenoveras och Kågefors kommer få andra möjligheter att synas i skyltfönster.  

– Jag tror att jag kommer utvecklas och kan visa mitt hantverk på ett annat sätt. Här får jag inte plats med att visa de udda grejerna. 

Hur länge har du tänkt på detta?

– Lokalen har stått tom ganska länge så det är klart att jag har haft det i tankarna, att jag vill utveckla mitt företag. Men jag har inte satt någon tid att det ske då och då, det händer när det händer. Nu kändes det som ett bra tillfälle och jag har gott om tid för att fixa iordning allt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt