Annons:

DE STARTAR NYTT FÖRETAG I VIMMERBY – ”HELT FRISTÅENDE”

Här, i EY:s tidigare lokaler i Vimmerby, har nystartade Solid Revision nu flyttat in. Foto: Ossian Mathiasson

DE STARTAR NYTT FÖRETAG I VIMMERBY – ”HELT FRISTÅENDE”

Revisionsbyrån EY, tidigare Ernst & Young, försvinner från Vimmerby. De ersätts istället av nystartade Solid Revision, som tar med sig hela personalstyrkan från EY-kontoret.
– Vi blir lokala och styrs från Vimmerby. Framöver tillhör vi ingen kedja utan vi är helt fristående, säger Mikael Riberth, en av grundarna till Solid Revision.

Annons:

Mikael Riberth har, förutom ett par år i slutet av 1990-talet, jobbat på EY:s kotor i Vimmerby sedan början av 90-talet. Nu väntar nya tider då EY har gjort sitt i Vimmerby och ersätts av nystartade Solid Revision. Företaget har startats av nämnda Riberth samt Thomas Ahlstrand, Kerstin Klingstedt och Kerstin Swahn.

De fyra grundarna kommer att jobba i det nya företaget, liksom övriga två personer som var anställda vid EY:s kontor i Vimmerby.

– Ernst & Young har funnits i Vimmerby sedan slutet av 1980-talet  och sedan 1994 sitter vi i lokaler vid Björkbacken och nu har vi tagit över de lokalerna sedan den 1 juli. Tanken är att vi ska kunna ha ett samarbete även fortsättningsvis och kunna använda oss av deras expertis, säger Mikael Riberth.

Utgår från Vimmerby

Solid Revision kommer att jobba lokalt med utgångspunkt från Vimmerby.

– Vi kommer att jobba framförallt i Vimmerby, Västervik och Hultsfred. Bland de sex som är anställda har vi tre auktoriserade revisorer, en auktoriserad redovisningskonsulent samt två revisionsmedarbetare, säger Mikael Riberth.

Mikael Riberth vill inte kommentera uppgörelsen mellan EY och Solid Revision i detalj.

– Detaljerna är inte offentliga. Det handlar om en affärsmässig uppgörelse mellan två parter som vi väljer att inte kommentera, säger han. 

Bra mottagande

Kunderna, som i huvudsak är ägarledda företag, verkar i de flesta fall följa med till det nystartade företaget.

– Mottagandet från kunderna har varit över förväntan. För oss blir det inte riktigt som att starta från noll.

Kommer kunderna att märka någon skillnad jämfört med tidigare?

– Det blir ganska mycket att vi fortsätter på samma väg som innan. Visst finns det idéer och planer, men inget konkret. I första hand ska vi försöka komma igång på samma sätt som tidigare, säger Mikael Riberth.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt