Annons:

BUTIKEN I TUNA FÅR TILLBAKA SVENSKA SPEL

Henry Han och Lotta Gustafsson på Tempo i Tuna får tillbaka Svenska Spel-tillståndet. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

BUTIKEN I TUNA FÅR TILLBAKA SVENSKA SPEL

I mitten av maj försvann Svenska Spel-tillståndet för Tempo i Tuna. Tidigare i veckan kom glädjebeskedet. Nu går det att spela på Svenska Spels produkter i butiken igen.
– Det är otroligt skönt för oss, säger Lotta Gustafsson, anställd i butiken.

Annons:

I juli berättade Dagens Vimmerby att Tempobutiken i Tuna inte längre hade möjlighet att erbjuda sina kunder inlämning av tipskuponger. Svenska Spel krävde att butiksinnehavaren kan flytande svenska och den nye ägaren Henry Han, som tog över butiken i våras, blev av med tillståndet i mitten av maj. 

Kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) skrev ett öppet brev till den statliga speljätten och det ledde till att bolagets ombudschef Joachim Elm svarade att en lösning är på gång. 

”Gällande närbutiken i Tuna har vi haft en dialog med ägarna om de krav vi ställer på våra ombud för att hantera våra produkter och tjänster. Det har nu tillkommit en svensktalande firmatecknare hos butiken och vi hoppas och jobbar naturligtvis för att så snart som möjligt hitta en lösning”, skriver han i brevet till kommunen”, skrev han i brevet till Vimmerby kommun. 

Det har varit oklart när situationen kan vara helt löst men i tisdags kom det stora glädjeskriket i Tuna. Nu går det att lämna in sina tipskuponger i butiken igen. 

– Det känns jättebra. Synd bara att det tog så lång tid men det är som en sporre för oss allihopa. Det är jättetrevligt, säger Lotta Gustafsson, anställd i Tempobutiken i Tuna. 

"Kan inte deppa ihop"

I maj kom en kontrollant från Svenska Spel in i butiken och stängde av spelmaskinen och nu lyser allt igen. 

– När vi fick igång maskinerna så var det bara att starta som vi alltid har gjort. Jag är glad, Henry är glad och kunderna är glada, säger Lotta Gustafsson. 

Hur har den här tiden varit utan Svenska Spel?

– Det har varit jobbigt men man måste se vad man har. Man kan inte deppa ihop bara för att det blir motgångarna. Man måste försöka lösa problemen, jobba med det man har och ta vara på kunderna. 

Vad har Svenska Spel gett er för förklaring?

– Alla sådana frågor får du ta med min chef (Henry Han), det får han svara på. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt