Annons:

  • KLART: HAN KLIVER IN SOM NY DELÄGARE I SMAK

    Simon Johansson tar in Filip Petersson som ny delägare i Smak by Simon. Foto: Ossian Mathiasson

  • KLART: HAN KLIVER IN SOM NY DELÄGARE I SMAK

    Här skriver Filip Petersson på papperna som gör honom till ny delägare i Vimmerbyrestaurangen.

KLART: HAN KLIVER IN SOM NY DELÄGARE I SMAK

Smak by Simon fortsätter göra förändringar och här kommer ytterligare en nyhet. Vimmerbyrestaurangen får en ny delägare. Filip Petersson, 21, kliver in bredvid Simon Johansson.
– Det ska bli jäkligt kul, säger Filip Petersson.

Annons:

För några veckor sedan rapporterade Dagens Vimmerby om att Smak by Simon slutar med sina populära luncher och varslar en del av personalstyrkan. 

Nu kan Dagens Vimmerby avslöja nästa stora nyhet på Vimmerbyrestaurangen. 

Krögaren Simon Johansson är inte längre ensam ägare utan den 21-årige Vimmerbybon Filip Petersson kliver in som ny delägare från och med i dag. Han går in som delägare i Smak by Simon och Delionline, ett bolag som Simon Johansson har tillsammans med Patric Strömberg. 

– Det ska bli jävligt kul. Det är en spännande resa som börjar nu, säger Filip Petersson.

"Alltid varit en dröm"

Snacket om att Filip ska gå in som delägare i bolaget och att de vill driva något tillsammans har pågått under ganska många månader. 

– I grund och botten har vi pratat om det ganska länge, vi har haft en tät arbetsdiskussion och pratat om att vi vill göra något tillsammans. Vi började skoja om det och nu har det blivit verklighet, säger Simon Johansson.

Filip Petersson blev ny köksmästare på Smak by Simon i januari 2019 och har sedan tidigare arbetat på Vimmerbyrestaurangen men även varit iväg och arbetat på olika restauranger och krogar på andra platser i Sverige. Nu får han rollen som delägare och ser fram emot det kommande uppdraget. 

– Att bli delägare i en restaurang har alltid varit en dröm för mig så det har hela tiden varit närmare ett ja även om man har tänkt fram och tillbaka, säger Filip Petersson.

Vad har Smak för fördelar?

– Smak är en inarbetad restaurang i Vimmerby så man kan inte ändra för mycket på maten. Det handlar om att utveckla det hela till att bli bättre, säger han. 

"Vill göra allt bättre i alla led"

Smak har slutat med luncherna och den senaste tiden har duon pratat mycket om vad de ska göra med kvällarna, som blir kvar precis som vanligt. 

– Det är vad vi har tittat på, hur vi ska kunna utveckla konceptet till att bli så som jag och Filip vill ha det. Vi ska enbart fokusera på kvällarna och det ska vi göra riktigt bra. Då är det mycket smådetaljer som vi pratar om, säger Simon Johansson. 

Vad blir det för förändringar?

– Det är inga stora förändringar, men nu är vi två som kan styra och diskutera idéer och tankar. Vi vill göra allt bättre i alla led även om det handlar småsaker i många fall och det är skönt att ha någon att bolla saker med, säger Simon Johansson.

Var Smaks första praktikant

Filip Petersson har varit med på Smaks resa från dag ett även om han har gjort några avstickare. 

– Han var med som praktikant de första veckorna när vi öppnade våren 2017. Det är häftigt att Smaks första praktikant går in som delägare tre år senare, säger Simon Johansson. 

Vad betyder det att få in Filip som delägare?

– Filip är duktig i köket med sitt nytänk och han är smaksäker. Han har mycket passion, kunskap och vilja till att göra bra saker, då ska man komma ihåg att han inte är så gammal (21 år), säger Johansson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt