Annons:

Vimmerbyrestaurang står inför renovering – håller stängt i minst en månad

I vinter kommer Simon Johansson och Filip Peterssons restaurang Smak by Simon göras om. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerbyrestaurang står inför renovering – håller stängt i minst en månad

Vimmerbyrestaurangen Smak by Simon står inför en renovering i vinter. Köksgolvet ska bytas ut och då passar ägarna på att göra andra saker i restaurangen.
– Det kommer bli en stor förändring i baren efter årsskiftet, säger Smaks grundare Simon Johansson.

Annons:

Tidigare i veckan berättade Dagens Vimmerby om att den 21-årige köksmästaren och Vimmerbybon Filip Petersson blir delägare i Smak by Simon tillsammans med grundaren Simon Johansson. 

Renovering väntar i vinter

Vimmerbyrestaurangen har nyligen upphört med lunchservering och minskat personalstyrkan från fem till 2,75 heltidsanställda för att fokusera helhjärtat på kvällarna. De kör på fram till 22 december och kommer därefter hålla stängt över jul och nyår och under stora delar av januari. Simon Johansson berättar vad som är på gång. 

– Vi kommer bygga om. Vi stänger före jul och har troligen stängt hela januari, tiden springer ofta iväg vid renoveringar. Vi ska byta golvet i köket, då håller vi stängt under tiden och passar på att göra lite andra saker när vi har stillestånd, säger Simon Johansson och fortsätter: 

– Vi ska se till att baren blir ett skönt ställe att hänga i där man inte bara får en restaurangkänsla. Tanken är att vi ska få till en annan barlösning där det ska kännas mer rätt och mer oss. 

Just nu finns Smak by Simon bara i Vimmerby och restaurangens ägare har drömmar om att etablera sig i andra städer i framtiden. 

– Just nu har vi lagt det på is för att vi vill få upp ekonomin och skaffa oss en stabil grund i Smak, säger nye delägaren Filip Petersson.

Kan etablera sig i storstäder

Simon Johansson fortsätter och tänker framåt i tiden. 

– Smak i Vimmerby kommer alltid vara mitt lilla skötebarn men målet är att det ska bli på fler ställen. Vi vill till fler orter med mer eller mindre samma koncept. Det handlar om att Smak i Vimmerby ska bottna i något riktigt bra först. Vi vill skynda långsamt och inte stressa bort det. Nu gör vi det här först och så fort vi känner oss på benen så startar vi igång nästa etapp, säger Simon Johansson.

Vad handlar det om för städer?

– I början så ska det vara något som är hyfsat nära men det är klart att vi vill till större städer, likt Göteborg, Jönköping och Linköping. Viktigast är att hitta en bra lokal och då spelar det ingen roll om det ligger i Jönköping eller Göteborg. Både jag och Filip är rätt kräsna och vet vad vi vill ha, säger Johansson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt