Annons:

RESTAURANG I VIMMERBY NOMINERAD TILL FINT PRIS

Simon Johansson på Smak i Vimmerby har nominerats till ett fint pris. Foto: Simon Henriksson

RESTAURANG I VIMMERBY NOMINERAD TILL FINT PRIS

Vimmerbyrestaurangen Smak by Simon har fått ett enormt genomslag. Nu uppmärksammas ägaren och restaurangen på regional nivå genom en nominering till Småland och Ölands gastronomiska pris.
– Det är klart att det betyder mycket, säger en glad Simon Johansson.

Annons:

Efter en sommar med enormt tryck och hela 21 medarbetare fick Simon Johansson ett härligt brev på posten. Han är nominerad i kategorin ”Yngre förmågor inom matkultur” av Smålands och Ölands gastronomiska akademi.

Nomineringen lyder såhär: ”För att han lägger så stor vikt vid det personliga mötet samt att han tillsammans med sina medarbetare bjuder på fantastiska smaker av lokala råvaror. Det är lätt att känna sig hemma i den lekfulla miljön som han har skapat i sin restaurang”.

– Det är extra kul att medarbetarna och vår satsning på lokala råvaror lyfts fram. Nu får vi många förfrågningar från folk som undrar om vi vill göra något med deras grejer. Det är väldigt roligt, säger Simon Johansson.

"Blir nästan ännu roligare"

Restaurangen har funnits i drygt två år och snabbt blivit en naturlig del i Vimmerbys krogmiljö.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle bli så stort. I sommar har vi varit 21 medarbetare och det för med sig mycket. Det är en stor organisation som krävs.

Johansson säger att restaurangen inte arbetar för utmärkelser aktivt.

– Det är ingenting som vi tänker på och därför blir det nästan ännu roligare när det väl kommer. Det är kul för personalen som gör ett fantastiskt jobb.

Vunnit det tidigare

Simon Johansson har faktiskt vunnit priset en gång tidigt, men då från tiden som kökschef på Astrid Lindgrens Näs.

Totalt delas pris ut i fem olika kategorier och tre aktörer i varje kategori är nominerade. Vinnarna utses på Mat2019 i Växjö den 13 september.

– Jag vet inte alls vad vi har för chanser eller vilka andra som är nominerade, men bara att vi är nominerade betyder mycket. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt