Annons:

Fyller 25 år i dag - firar med att inviga unik anläggning

Lagom till helgens 25-årsjubileum står Ultimate Sounds nya och unika referensanläggning klar. Foto: Micael Rundberg

Fyller 25 år i dag - firar med att inviga unik anläggning

I dag fyller upplevelsebutiken Ultimate Sound i Vimmerby 25 år. För upplevelser är just vad det handlar om. I ett kvarts sekel har Jörgen Nilsson arbetat med att förfina ljud mot det perfekta, och lagom till helgens jubileum står företagets mest avancerade och påkostade referensanläggning klar.

Annons:

Hösten 1994 startade Jörgen Nilsson Ultimate Sound i en liten butikslokal på dryga 50 kvadratmeter i centrala Vimmerby. Sedan dess har företaget flyttat två gånger och har i dag en sex gånger så stor lokal med butik och bland annat tre specialbyggda visningsrum.

Självklart visste inte Jörgen hur företagets utveckling skulle bli, men de höga ambitionerna fanns redan från början.

– Jag hade stora planer och var på väg att flytta till USA och bli konsult. Men jag bestämde mig för att jag skulle göra min resa här i Vimmerby, och det har jag gjort – även om det kanske tog lite längre tid på det sättet. De här 25 åren känns som om de har varit 16-17 år istället, sedan har tiden bara flugit iväg. Det är få förunnat att få leva sin dröm, men jag tycker verkligen att jag gör det, säger Jörgen Nilsson.

Jobbar med studior 

I dag har Ultimate Sound två anställda, och kunderna är allt från den unga musiklyssnaren till musik- och ljudentusiaster och producenter.

– Vi gör också mycket jobb till företag, och de senaste åren har vi jobbat med några av de mest etablerade studiorna, ljudteknikerna, producenterna och artisterna, berättar Jörgen.

– I och med att vi jobbar med utvalda produkterna får vi också kunder med större krav. Det innebär att vi inte bara kan jobba lokalt, utan i dag har vi kunder från Korpilombolo i norr till Malmö i söder.

Jubileet firas i helgen 

I dag, lördag 23 november, är det på dagen 25 år sedan Ultimate Sound slog upp dörrarna för första gången. Det kommer firas i dagarna två, då butiken håller extra öppet och kommer besökas av många vänner, kunder och musikintresserade i allmänhet.

Lagom till 25-årsjubileet står också företagets senaste referensanläggning klar.

– Den har kommit till genom ett samarbete med Henrik Alsér, som har flyttat hem till Vimmerby igen. Förutom att den fungerar som referensanläggning sitter även Henrik i det nya rummet och mastrar. Vi har redan gjort ett antal intressanta artister, som exempelvis Olle Ljungströms postuma album, Dan Reeds senaste soloskiva, Paulo Mendonca, Therese Ulvan med flera, berättar Jörgen Nilsson.

– Det här är vår mest påkostade och avancerade anläggning någonsin, och den möjliggör för oss att ta hit vilken artist som helst. Det är en helt unik lösning som kommer gynna både oss och Henrik.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt