Annons:

”Att få hit Erik och Rigmor var verkligen inte lätt”

Arrangören Jörgen Nilsson ser fram emot spelningen med Erik Söderlind och Rigmor Gustafsson. Foto: Bertil Andersson

”Att få hit Erik och Rigmor var verkligen inte lätt”

I flera år har Jörgen Nilsson försökt få Erik Söderlind och Rigmor Gustafsson till Vimmerby. Den 25 november är det dags för deras spelning på Kröngården.
– Vi har fått kämpa oerhört hårt för att ihop deras spelscheman, säger Jörgen Nilsson.

Annons:

Musikälskaren Jörgen Nilsson har arrangerat flera uppskattade konserter i Vimmerby under de senaste åren. Snart är det dags igen. Den här gången kommer Erik Söderlind trio och jazzsångerskan Rigmor Gustafsson för en intim spelning på Kröngården.

– Eric är Lisa Nilssons förstahandsval och han spelar väldigt mycket med henne. Det är en sann musikant på alla plan och han har erövrat toppen i gitarrens värld. För en tid sedan fick han priset Guitar people''s price.

 "Därför känns det extra skönt"

Rigmor Gustafsson är en hyllad jazzsångerska som turnerat i stora delar av världen.

– Rigmor är en av de mest hyllade och älskade sångerskorna vi har i Sverige. Båda är ute mycket i världen och vi har fått kämpa hårt för att få ihop deras turnéscheman.

Nilsson har jagat artisterna under lång tid.

– Det var viktigt för mig att det skulle vara de här två tillsammans. Erik och jag har försökt göra något flera gånger, men det har snubblat på något i sista sekunden. Därför känns det extra skönt att det blir av. Det är två fantastiska artister som jag tror kommer vara magiska live.

 "Musik är mitt syre"

Förutom Eric själv kommer hans trio bestå av Chris Montgomery och Leo Lindberg.

Vilka artister Jörgen lockar till Vimmerby nästa gång återstår att se.

– Har folk idéer om artister får de gärna tipsa och så får vi se om det passar in. Jag hoppas att det kan bli något i januari eller februari. Artisterna ser att jag inte gör det för pengarna utan för kärlek till musiken. Musik är mitt syre. Även om man inte känner till artisterna tycker jag att man ska ge det en chans. Livemusik på den här nivån berör oavsett vad det är. Ju fler som prövar desto fler konserter kan det bli.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt