Annons:

Tufft läge även för Roxx – ”Dåligt som fasen”

Jacob Andersson är vd för Roxx som också drabbas hårt av krisen. Foto: Pressbild

Tufft läge även för Roxx – ”Dåligt som fasen”

Förra veckan lade Mediapartner ett varsel som berör sex anställda. Konkurrenten Roxx har också påverkats hårt av coronakrisen.
– Försäljningsmässigt var mars, april och maj dåligt som fasen, säger vd Jacob Andersson.

Annons:

Roxx har permitterat samtliga anställda – cirka 40 stycken – i olika grad sedan en tid tillbaka. Inom kort ska man ta fram ett delårsbokslut som inte kommer visa några strålande siffror.

– Vi har inte hunnit sammanställa fullt ut än, men det är inget snack om att det handlar om ett avsevärt tapp. Vi får göra nya avvägningar varje dag.

Något varsel finns det ännu inget beslut om.

– Vi ska försöka jobba med befintlig styrka över sommaren, men just nu finns det inte i prognosen. Vi har stormöten med personalen varje vecka och det kan ändra sig väldigt fort. Beroende på bokslutet kan vi behöva tänka om, men vi hoppas kunna ha hela styrkan med oss på andra sidan.

Ökade permitteringsgraden

Permitteringsgraden på försäljningsavdelningen utökades till 80 procent nyligen. I produktionen varierar den över hela spektrumet.  

– Vi försökte hålla oss flytande och när vi pratar med leverantörer och kunder känner vi att det går åt rätt håll. Näringslivet nådde botten när IVA-kurvan nådde toppen. Det är väldigt många branscher som är väldigt hårt påverkade och det kommer ta tid att komma tillbaka.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt